fbpx

Teatr Dada von Bzdülöw – Duete Inexistente

  • Teatru
  • În cadrul evenimentului Dans//pl – Ieri. Mâine. Azi.

60 min.

Info

Duete Inexistente este un spectacol a cărui temă principală este întâlnirea dintre bărbat și femeie sub toate formele: de la dimensiunea trupească și contactul cotidian, până la ceea ce este cel mai greu în viața comună – conflictul, plictiseala, durerea, ura, singurătatea. Spectacolul abordează problematica eliberării de înțelesul pe care sexul îl are în societate – de la contestarea lui, până la renunțarea completă și evadarea în nuditate. Întâlnirea dintre feminitate și masculinitate este pusă în valoare de emoția compozițiilor lui Mikołaj Trzaska – jazzman originar din Gdańsk, a cărui muzică stabilește ritmul și starea de spirit a spectacolului.

Dada von Bzdülöw este unul dintre cele mai cunoscute teatre poloneze de dans, fondat de Leszek Bzdyl și Katarzyna Chmielewska în anul 1992, la Gdańsk. Este o grupare independentă de dansatori și actori, care se află într-o continuă căutare – la baza activității lor stă întâlnirea și participarea comună. Aplică diferite convenții, adesea improvizează. Nu se feresc de sursele de inspirație literară, dar renunță la abordarea intelectuală, axându-se pe mișcare și expresia liberă în dans.

Leszek Bzdyl – dansator, coregraf și regizor. A studiat istoria la Universitatea din Wrocław. Între anii 1987-1990, a colaborat cu Teatrul de Pantomimă din Wrocław, iar apoi, între anii 1990-1992, cu Teatrul de Expresie al lui Wojciec Misiura. Susține prelegeri la Academia de Teatru din Varșovia, predă la Școala Națională de Balet din Gdańsk și la Studiul Vocal-Actoricesc din Gdynia, care aparține de Teatrul Muzical din același oraș.

Katarzyna Chmielewska
 – dansatoare, coregrafă, profesoară de dans. A terminat Școala de Balet din Gdańsk, urmând totodată cursurile Școlii de dans contemporan P.A.R.T.S din Bruxelles. A colaborat, printre altele, cu Opera Baltică de Stat, Teatrul de Dans și Teatrul Wybrzeże din Gdańsk, dar și cu Teatrul Municipal din Gdynia.

Muzica: Mikołaj Trzaska

Cu
Leszek Bzdyl, Katarzyna Chmielewska

Producția
Teatr Dada von Bzdülöw

Parteneri
Institutul Polonez Bucureşti

Sari la conținut