Surfing twisted e(motions) (titlu provizoriu)

  • Dans & performance
  • În cadrul Platforma Dansului Contemporan

40 min.

Info

“Bucureştii respirau un aer ațâțător de falsă primăvară. Bine încălzită de cele câteva imense și ornamentate sobe de teracotă, sala strălucea sub candelabrele aprinse în întregimea rămurișului lor de braţe, amplificând prin oglinzi fastul și somptuozitatea. Strălucea eleganța aristocrației Bucureştilor, ieșită brusc de sub zodia langorii orientale, exhibând lux și un izbitor gust pentru modernitate. Se întorsese din Occident o pletoră juvenilă, cultivată, pornită să răsădească în Capitală nuclee de viaţă intelectuală şi artistică elevată. Lăutarii se retrăgeau, cu geniul lui Anton Pann, spre mahalale, sporindu-le fermentaţia artistică și lăsând centrul liber pentru noile forme de viaţă muzicală.”
Extras din “Principesa Elena Bibescu – marea pianistă”, de C.D. Zeletin

Mihai Mihalcea trăieşte și lucrează la Bucureşti. Este cunoscut drept unul dintre cei mai activi artişti implicaţi în procesul de creare a unui context în care dansul contemporan să se poată dezvolta în România, activând în calitate de coregraf, performer, director artistic, profesor sau manager, în cadrul mai multor structuri. A fost invitat în rezidențe artistice în mai multe ţări europene și a dansat sau/şi a prezentat spectacole proprii în Franţa, Germania Ungaria, Austria, S.U.A, Italia, Ucraina, Polonia, Bulgaria, Portugalia, Belgia, Slovenia şi Olanda. Din 2006 se află la direcția Centrului Național al Dansului din Bucureşti. Pentru proiectele derulate în cadrul acestei instituții a fost nominalizat la Premiul “Paris-Europe 2006”, de către Maison d’Europe et d’Orient, Paris.

Conceptul și direcția artistică: Mihai Mihalcea
Coregrafia și interpretarea: Maria Baroncea, Mădălina Dan, Alexandra Pirici, Carmen Coţofană, Cătălina Gubandru
Scenografia: Mihai Mihalcea & Andrei Dinu
Costume: Andrei Dinu

Parteneri
LiterNet, Suplimentul de cultură, Port.ro, Fabri

Parteneri media
Radio Guerilla, TVR, 24-FUN, Hotnews.ro, Zoom, Mediafax.ro

Presa

Ziua II: Băi, efemerule! – Platforma Dansului Contemporan, 2009 / Agenda LiterNet
Link 1

Centrul Naţional al Dansului Bucureşti se ia la trântă cu efemeritatea – Platforma Dansului Contemporan, 2009 / Agenda LiterNet
Link 1

Platforma Dansului Contemporan / Feeder.ro
igu
Link 1

Știri

Sari la conținut