fbpx

Titlu Curs

Atelier
Cu Cristina Lilienfeld

Luni, 18 aprilie 2016 – vineri, 22 aprilie 2016, 19:00 – 21:00

Info

Din fascinaţia pentru mişcarea energică, pentru exerciţiile care trezesc corpul la viată şi îl fac să se mişte fără inhibiţii am creat un modul de cinci şedinţe a câte două ore în care explorăm impulsul care naşte şi hrăneşte mişcarea. Prin amestecul de exerciţii care cresc nivelul de energie în corp şi de metode de conştientizare corporală ajungem să ne bucurăm de mişcare într-un mod foarte complex; pe de o parte simţim bucuria avântului pe care îl regăsim în mişcare, iar pe de altă parte devenim cât mai conştienţi de tot ceea ce apare la nivel de senzaţie în corp, de tot ceea ce se construieşte în jurul nostru şi cu intenţia noastră.

Vom lucra atât cu exerciţii de improvizaţie, cât şi cu coregrafie. Vom explora cu exerciţii în care ne concentrăm pe noi înşine, pe senzaţii personale, dar şi cu exerciţii de grup în care interacţionăm în moduri diverse cu partenerii noştri şi descoperim cum putem stimula acel impuls al energiei prin prezenţa celuilalt. Vom folosi exerciţii inspirate din mai multe tehnici de dans contemporan precum: Flying low Technique, Axis Syllabus, Contact Improvisation etc.

Acest modul se adresează celor care vor să afle cum să îşi trezească energia şi să o folosească pentru a „construi” spaţiul în care se află, celor care vor să sară, să alerge, să „zboare”, celor care vor să simtă entuziasmul pe care îl pot găsi în propriul corp.

STUDIOUL DE DANS al Centrului Naţional al Dansului Bucureşti prezintă programul de cursuri de dans contemporan pentru adulți (neprofesioniști) în 2016, sub forma unor ateliere intensive desfășurate pe perioada a 5 zile, fiecare atelier propunând o tematică și o perspectivă diferită asupra dansului și mișcării.

08-12 februarie – Andreea Belu
22-26 februarie – Eduard Gabia
07-11 martie – Vava Ştefănescu
21-25 martie – Carmen Coţofană
04-08 aprilie – Mihaela Dancs
18-22 aprilie – Cristina Lilienfeld
09-13 mai – Momo Sanno
16-20 mai – Andreea Novac
06-10 iunie – Florin Flueraş
20-24 iunie – Paul Dunca

Cristina Lilienfeld a studiat coregrafia şi psihologia căutând în permanenţă punctul în care cele două discipline se întâlnesc. În ultimii ani a colaborat şi continuă să lucreze cu diferiţi coregrafi şi dansatori dar şi cu artişti vizuali şi muzicieni făcând parte din diferite grupuri artistice interdisciplinare. Spectacolele ei “Lay(ers), “Nu toti sunt eroi” precum şi numeroase spectacole în care dansează continuă să fie prezentate pe scenele din Bucureşti şi din ţară dar şi internaţionale. Cristina caută, atât în activitatea sa artistică cât şi în cadrul atelierelor de dans contemporan pe care le susţine să scoată în evidență partea de autenticitate din orice situație cu care intră în contact.

Taxa: 280 lei/ atelier/ 5 ședințe

Înscrieri la adresa

Sari la conținut