Spectacolul meu

  • Dans & performance

50 min.

Info

Ca să înțelegi spectacolul lui Gabia, ai nevoie de un antrenament prealabil, de o introducere în tot ce a stat la baza intenției lui. Spectacolul meu e un laborator intim, o întâlnire între trei prieteni, care pornește și crește în fiecare dintre ei și care trece peste granița corp de zi cu zi – corp scenic.

“În momentul în care privesc, privesc din perspectiva a tot ceea ce știu eu până în acest moment, a lucrurilor pe care nu le-am uitat, a experiențelor pe care le-am avut, concluziilor și îndoielilor pe care le am, raționalului și iraționalului meu, a ceea ce-mi doresc și a lucrurilor pe care mi le amintesc.
 Pentru a reuși să privesc din toate aceste perspective, trebuie să nu am un scop, să las doar întâmplarea să guverneze ceea ce aleg. Exercițiul de a mă privi mă pune în postura de a nu acționa, de a nu mă implica personal în ceea ce se întîmplă în jurul meu, devenind observator.
Observ în acest moment în fața mea două mese pe care se află: o sticlă cu apă, un ziar, o scrumieră, șapte scaune, toate luminate de cîteva neoane, fapt care mă face să mă gîndesc la absența oamenilor, la un loc părăsit sau în așteptare, la o formă de viață în absență. Sunetele care se aud din stradă îmi relevă faptul că acest loc static se află în același timp cu cel în mișcare.
Îmi dau seama de singurătatea mea și îmi aduc aminte de momentele în care sunt împreună cu oameni”.
Eduard Gabia

”Spectacolele lui Gabia sunt tranșante și directe ca niște petarde care îți sar în față.”
Suplimentul de Cultură

Eduard Gabia s-a născut în 1979. Absolvent al Liceului de Coregrafie Floria Capsali din București, a beneficiat de burse de studiu la Tanzquartier (Viena), Internationales TanzFest Berlin/Tanz îm August, KaaiTheater (Belgia) și Dance Theatre (New York). A colaborat cu coregrafii Karine Ponties, Charles Linehan, Thomas Lehmen, Kattrin Deufert, Thomas Plischke, Yoshiko Chuma. Piesele sale au fost programate la Festivalul Mercat de Flores (Barcelona), Dance Theater Workshop (New York), Tanz im August (Berlin), Tanzquartier (Viena), ImpulsTanz Festival (Viena), 4+4 Days in Motion Festival (Praga), Manoever Festival (Leipzig), Festival Quartier.

Direcția artistică: Eduard Gabia

Cu
Maria Baroncea, Florin Fieroiu, Eduard Gabia

Producția
Centrul National al Dansului Bucuresti

Finanțat de
Centrul National al Dansului Bucuresti prin programul Selectia II de Proiecte 2007

Sari la conținut