fbpx

spaţiu privat. a handbook

  • Lansare de carte

Info

spaţiu privat. a handbook este cel mai recent titlu din colecţia Poezie, de la Cartea Românească. Elena Vlădăreanu este unul dintre cei mai reprezentativi poeţi ai tinerei generaţii şi unul dintre cei mai activi jurnalişti culturali din România. La Editura Cartea Românească a mai publicat volumul Europa. Zece cântece funerare (2005).

Dan Perjovschi, autorul celor 33 de ilustraţii care însoţesc volumul, este unul dintre cei mai apreciaţi artişti vizuali români pe plan internaţional.

Acest nou volum dezvăluie o altă Elena Vlădăreanu: o poetă fragilă, ieşită din carapacea pe care şi-a construit-o în cărţile anterioare. Cu ochii larg deschişi şi cu nervii întinşi la maximum, poeta priveşte de jur-împrejur, lucid şi critic, cu sarcasm şi cinism, dar şi cu teamă. Pare neputincioasă, incapabilă de luptă, copleşită de grotescul lumii care o înconjoară. Consemnează, inventariază cu o falsă detaşare, care îi dă un aer de obiectivitate, de răceală. În felul acesta îşi reface carapacea, spaţiul privat, care e pe cale, cu fiecare nou poem, să devină spaţiu public. spaţiu privat. a handbook este un adevărat manual de supravieţuire în spaţiul public. Cele 33 de ilustraţii ale artistului Dan Perjovschi constituie punctele de reper şi refugiile necesare în lupta cu capcanele subtile întinse de cotidian.

Volumul va fi lansat şi sâmbătă, 28 noiembrie, începând cu ora 15.00, la Târgul de carte Gaudeamus, la standul editurilor Polirom şi Cartea Românească (stand nr. 27, nivel 0).

Elena Vlădăreanu (n. 1981) este absolventă a Facultăţii de Litere, Universitatea Bucureşti. Un prim debut, considerat neoficial, are loc odată cu publicarea plachetei din Confesiunile distinsei doamne M., în colecţia underground Carmen (Bucureşti, 2001). A debutat editorial în 2002, cu volumul Pagini (publicat la Editura Timpul din Iaşi, după ce i-a fost decernat premiul ediţiei a VIII-a a Concursului Naţional de Poezie Aurelian Dumitraşcu). În anii următori, poetei i se reeditează volumul de debut (în 2003, la Editura Vinea) şi i se publică volumul Fisuri (Editura Pontica, 2003). Din 2001 lucrează în presa culturală. În momentul de faţă, este realizatoarea emisiunii Timpul prezent, la Radio România Cultural. Este colaborator permanent al publicaţiei Suplimentul de cultură.

Poezia: Elena Vlădăreanu
Ilustrația: Dan Perjovschi

Editura
Cartea Românească

Presa

Casa din carte / Suplimentul de Cultură
Bogdan Romaniuc
Link 1

Lansarea volumului spatiu privat de Elena Vladareanu / webRelease
Link 1

spatiu privat. a handbook, de Elena Vladareanu / The Club of Serial Readers
Andres
Link 1

Ai acces la spatiu privat. a handbook de Elena Vladareanu, cu ilustratii de Dan Perjovschi / HotNews.ro
Link 1

Sari la conținut