fbpx

Sonder

  • Film
  • Intrare liberă
  • Program artistic IETM

45 min.

Info

O poezie vizuală abstractă în care omul se confruntă cu natura, tehnologia și propria identitate.

În centrul României se află un mare zăcământ de cupru. Exploatarea minieră de aici a dat naștere la o minune arhitecturală. Sunetul excavatoarelor creează o simfonie misterioasă, în timp ce deșeurile pictează spațiul în nuanțe subtile de albastru. Zidurile carierei surprind o poveste enigmatică a corpurilor încărcate de emoții tehnologizate, în conflict cu un spațiu de o frumusețe neprimitoare. Cinci dansatori sunt uniți de o poveste comună, o nebunie moștenită care plutește invizibil în jurul lor și care le sapă adânc în subconștient.

Sonder a avut premiera internațională în noiembrie 2016 la Bestias Danzantes International Dance Film Festival în Chile, primind un premiu special al juriului pentru cel mai bun film străin.

În cadrul programului artistic IETM
Mai multe informaţii:

Despre IETM București: https://www.ietm.org/en/Bucharest

Programul IETM la București: https://www.ietm.org/en/ietm-bucharest-plenary-meeting-2017/programme

Regizor & Coregraf: Simona Deaconescu
Director de imagine: Tudor Panduru
Sound designer: Sebastian Zsemlye
Producător: Anamaria Antoci
Editor: Alexandru Cătălin Gheorghe

Cu
Simona Dabija, Diana Spiridon, Denis Bolborea, Galea Bobeicu, Răzvan Stoian

Producția
Tangaj Dance și Tapioca Film, ca parte a proiectului “Camera 0003 _ Linii de Fugă”, co-finanțat de AFCN – Administrația Fondului Cultural Național.

Reuniunea generală de primăvară a Rețelei internaționale pentru arte performative contemporane (IETM) este organizată de IETM și Centrul Național al Dansului din București (CNDB), în parteneriat cu Uniunea Teatrală din România (UNITER), Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti (TNB) și Teatrul Metropolis. Evenimentul este co-finanțat de programul Europa Creativă al Uniunii Europene și are, de asemenea, sprijinul financiar al Administrației Fondului Cultural Național (AFCN).

Sari la conținut