fbpx

Solo in progress

  • Dans & performance
  • În cadrul Rezidențe, Ateliere, Public (RAP) 2014

50 min.

©Alina Ușurelu

Info

„Solo in Progress” este o arhivă de experiențe – personale și profesionale, intime sau publice – ale unui singur corp, dar care este abordată și reprezentată din două perspective corporale distincte.

Materializăm dualitatea percepției. Intrăm în dialog cu gândirea autocritică. Compunem, comprimăm și externalizăm identitatea emoțională. Documentăm istoria fizică a corpului. Decontextualizăm memoria afectivă. Re-sexualizăm memoria erotică.

Bio
Cristian Nanculescu (1984, București, România) lucrează diversificat ca performer și coregraf pentru creații de dans, teatru-dans, performance, lucrări de artă vizuală și performance de lungă durată în context de muzeu. Dezvoltă proiecte independente, lucrând solo sau în colaborare, mai ales în context scenic în care foloseste instrumente precum arhivare corpo-emoțioanală, deconstrucție, abstractizare, ficțiune, corpo-variații, non-narațiune, compoziție în timp real, text scris și vorbit, nonsense și ironie, video și sunet. Lucrările sale au fost prezentate la Centrul Național al Dansului București, Festivalul HomeFest (București), Festivalul LIKE CNDB și Fabrica de Pensule (Cluj-Napoca), printre altele.

Nicoleta Moise (n.1989, București) lucrează ca artist vizual cu imagini de arhivă, găsite sau căutate, și mai recent este interesată de artele performative. În 2016 a publicat cartea de artist „Nu sînt deplin fericită decât aici, în țara mea”. Proiectele sale au fost expuse și prezentate la: Zona C, Santiago de Compostela (2018), Les Rencontres de la Photographie, Arles (2017), tranzit.ro/bucurești (2016), Fundación La Posta, Valencia (2016), Galeria Posibilă (2014) și Donau Universität Krems (2013), printre altele.

Conceptul: Nicoleta Moise, Cristian Nanculescu
Producător rezident: Oana Mardare
Mentor: Mădălina Dan
Credit foto: Alina Ușurelu

Cu
Nicoleta Moise, Cristian Nanculescu

Parteneri
Fabrica de Pensule

Sari la conținut