fbpx

Silence suite in 2 movements

  • Vernisaj expoziție de fotografie
  • În cadrul Towards the gaze and the meaning
  • Intrare liberă
©Michelle Moura

Info

În aceste fotografii de Roger Regner, aspectele documentare și ficționale se întrepătrund până la estomparea granițelor, reprezentând atât o documentare a procesului de lucru al lui Cristiane Bouger, cât și o perspectivă independentă asupra discursului ei performativ.

Abordarea artistică a expoziţiei de la Atelierul de Producţie reflectă un dialog cu arhitectura spaţiului şi cu narativitatea disonantă din performance-ul lui Bouger. Cu un tratament brut, de inspiraţie punk, aplicat materialităţii imaginilor, Regner îşi pune propria amprentă şi demonstrează rezonanţa cu subiectul portretizat.

Sesiunea de fotografiere a avut loc în 2007 în timpul filmărilor la video-performance-urile lui Cristiane Bouger Closer și The Fourth Season, care vor fi proiectate în cadrul expoziției începând cu data de 15 mai.

Roger Regner (născut în 1968 în Goiania, Brazilia; trăiește și lucrează în New York, SUA) combină desenul, pictura, fotografia, colajul și instalația. Lucrările sale sunt făcute preponderent pe pânză și acetat, sticlă, film, hârtie și lemn. Creațiile sale acoperă aproape 30 de ani de activitate, abordând o varietate de stiluri, însă au ajuns în atenția publicului brazilian abia în 2005, când Regner a decis să își expună munca pentru prima oară. După cum spune artistul, “creaţia mea este rezultatul unei provocări nerealiste. Vreau să traduc şi să materializez etericul. Încerc să pătrund într-un univers aflat dincolo de materie şi apoi să îl transform în ceva palpabil, chiar dacă îşi are originea în imaginar. Încerc să portretizez unde sonore, precum cele muzicale, sau urmele invizibile lăsate de vânt. Ştiu că e o sarcină imposibilă, de aceea o numesc under construction. Va fi întotdeauna un efort fără sfârşit, dar şi fără limită, precum radiaţia spirituală pe care o simt în creaturile şi subiectele pe care le portretizez.”
www.underconstruction.bz

Cu sprijinul
Institutului Cultural Român, Institutului Cultural Român New York şi Atelierului de Producţie

Recomandat de RFI România.

Parteneri media
24 Fun, Liternet, Veioza Arte, Port.ro, Suplimentul de Cultura, Onlinegallery.ro, Thechronicle.ro, Bucuresti.tonight.eu, Metropotam.ro, WebPr.ro, Modernism.ro, HipMag.ro, ARTBoom.ro, ArtClue, Neaparat.ro, Infodance.ro, Youmago.ro, Tataia, CriticAtac.

Presa

CNDB prezintă în mai 2011 un discurs ce angajează corpul, biografia, cultura şi politica / Agenda LiterNet
Link

CNDB prezintă în mai 2011 un discurs ce angajează corpul, biografia, cultura şi politica / webRelease
Link

Sari la conținut