fbpx

Self no. 10

  • Dans & performance

40 min.

©Alina Ușurelu

Info

Self – Sinele e modul de referire al unui individ la el însuși. Acest mod de referire e, în mod necesar, subiectiv și rezultă că sinele nu e decât referirea unui subiect la același subiect. Sinele este prelungirea inconștientă a Eului și înglobează structurile de identitate ale personalității, tendințele inconștiente și orientează activitatea psihică a individului. Sinele e material – fizic (imaginea de sine), spiritual (imagine de sine pe plan cultural, informativ) și social (identitate socială).
Piesa se înscrie într-o serie de lucrări care au ca trigger pe de o parte relația pe care o avem cu noi înșine în diverse contexte psiho-socio-culturale, iar pe de altă parte introspecția (autoanaliza) versus obiectivarea și expunerea a ceea ce rezultă în urma acestui proces.
 
Bio
Elena Copuzeanu a absolvit Academia de Arte Vizuale și un Master de Multimedia și Artă Conceptuală la Maastricht cu Lawrence Weiner și a câștigat experiență și formare în dramaturgie și dans contemporan prin participarea în perioada 2010-2016 la numeroase workshop-uri de performance, dans contemporan, dramaturgie și teatru în cadrul CNDB, WASP etc.
Lucrările ei o definesc ca artist interdisciplinar, însumând intervenții în spațiu public, expoziții de artă vizuală, spectacole de dans performance. A inițiat proiecte de design vestimentar împreună cu creatoarea Mihaela Crețescu, are lucrări graffiti în spații private din Bruxelles și lucrări de desen în colecțiile MNAC și NY.

Autor și coregraf: Elena Copuzeanu
Dramaturgia: Elena Copuzeanu, cu sprjinul Verei Ion
Costumele, scenografia și light design: Elena Copuzeanu
Sound design: Elena Copuzeanu, Marian Cîtu, Tudor Cotiga
Video: Pollak Lavinia

Cu
Elena Copuzeanu

Sari la conținut