fbpx

Roots/ African Dance Workshop

Atelier
Cu Dalanda Mariama, Diana Luiza Mocăniţă, Ikhaya Drum

Sâmbătă, 3 februarie 2018, 16:00 – 19:00
Duminică, 4 februarie 2018, 16:00 – 19:00

Info

Vă invităm să faceţi cunoştinţă cu o practică a dansului vibrantă, expresivă, puternic conectată cu forţa vitală.
Artişti din Guinea, Togo, South Africa, Rwanda şi România vor susţine un weekend de dans în care participanţii se vor familiariza cu expresia corporală în interacţiune cu muzica live, având ca bază percuţia cu tobe africane.
Dansul african se remarcă prin mişcări inspirate din fenomene ale naturii, gesturi de zi cu zi ale oamenilor şi o conştienţă profundă a corpului.
Libertatea de a ne mişca instinctual, forţa, agilitatea, flexibilitatea şi capacitatea de a ne raporta la poliritmuri vor fi antrenate într-un mod vivace şi plin de bună dispoziţie.

Dalanda Mariama este din Guinea, unde a studiat şi practicat dansurile africane sub îndrumarea lui Jeanne Makole, prim-balerină a operei din Conakry, capitala Republicii Guineea. Acum dă mai departe pasiunea ei pentru mişcare şi dans în România, învăţându-ne să ne antrenăm corpurile şi să le punem în valoare prin dans ca pe nişte capodopere.

Diana Luiza Mocăniţă, pasionată de dans conştient, practică dansurile africane pentru a pune în lumină calităţile umane. Psihoterapeut de profesie şi lucrător prin arte combinate, facilitează ateliere de dezvoltare personală prin mişcare şi cursuri de dans african în Cluj Napoca.

Ikhaya Drum este o asociație culturală în Bucureşti care reunește specialiști africani cu experiență de peste 10 ani în domeniul muzical, cu scopul promovării artei africane și sprijinirii talentelor din domeniul cultural, a unor evenimente artistice și culturale și implementării unui mesaj cultural pozitiv în cadrul societății românești. Ikhaya Drum promovează muzica tradițională africană, folosind în special un instrument muzical care a ajuns să simbolizeze Africa în toată complexitatea ei: toba numită DJEMBE. Ikhaya Drum îi are ca reprezentanţi la acest workshop pe Lolo Noukpetor, PeeJay Vincent şi Mark Oostendorp.

Cercul Întreg este un proiect cultural în Cluj Napoca dedicat educaţiei complementare prin ritm, dans şi joacă. Înfiinţat în 2008, Cercul Întreg organizează cursuri săptămânale, workshopuri şi tabere de percuţie africană şi afrobraziliană, dans african, capoeira tradiţională, muzică comunitară, jamsession-uri şi dansuri tradiţionale româneşti. Cercul Întreg este un proiect de research continuu despre comunicarea interumană facilitată de muzică şi joacă. Cercul Întreg îi are ca reprezentanţi la acest workshop pe Bogdan Octav Rakolcza şi Lucian Contiu la percuţie şi Diana Luiza Mocăniţă ca instructoare de dans.

Workshop-ul se adresează tuturor pasionaţilor, indiferent de vârstă şi experienţă în dans.

Pregătiţi haine de transpirat, comode, lejere, care să permită maximă mişcare. Vom dansa desculţi sau cu şosete.
De asemenea, luaţi cu voi o sticlă de apă.

Taxa de participare:
250 lei pe ambele zile cu plata in avans/ sau 300 lei pe ambele zile cu plata la faţa locului/ sau 150 lei pe zi.

Înscrierile se fac completând acest formular: https://goo.gl/forms/x6ywOyKtsWiE54hK2
Locurile sunt limitate!
Atenţie: confirmarea locului o reprezintă depunerea taxei de participare în avans sau în ziua evenimentului.

Sari la conținut