fbpx

RAP 2014: Voci multiple – atelier de mediere culturală

Cu Isabelle Danto
  • Curs

19 – 21 iunie 2014, 10.00 – 13.00 și 15.00 – 18.00

Info

Isabelle Danto: Voci multiple – atelier de mediere culturală (în limba franceză cu traducere)
Întâlnirea istoriei dansului și a practicilor corporale cu mizele de astăzi ale transmiterii cunoașterii și ale acompanierii publicului.
De la începutul secolului până azi, în Statele Unite, în Franța precum și în Germania, dansul este o artă în transformare care se reinventează în raport cu bulversările și rupturile societății contemporane. Plecând de la acquis-urile recente din dansul contemporan precum și de la cele din noile practici de mediere și curatorie, aceste zile de studiu propun să traversăm istoria dansului și demersurile de creație pentru a livra câteva chei și metode de înțelegere a acestui domeniu. Invocând figuri emblematice ale dansului (Anna Halprin, Lucinda Childs, Pina Bausch, Maguy Marin, Jérôme Bel sau Boris Charmatz), analize și studii de spectacole filmate vom învață câteva chei pentru a știi cum să înțelegem un demers creativ și cum să dezvoltăm o privire critică asupra operei de artă.

Programul de cursuri este deschis atât producătorilor selectați pentru programul de rezidențe, cât și altor participanți care doresc să beneficieze de ghidajul și formarea unor manageri culturali cu vastă experiență pe scena artelor spectacolului. Cursurile sunt construite în jurul unor teme relevante pentru formarea tinerilor manageri culturali, urmărind să pună bazele înțelegerii rolului producătorului de dans contemporan și să construiască abilități și cunoștințe utile pentru acest domeniu specific.

Calendar cursuri

17 iunie 2014 – data limită de primire a înscrierilor
19 – 21 iunie 2014 – curs mediere culturală și comunicare cu Isabelle Danto
22 – 23 iunie 2014 – curs management de proiect cu Cristiana Vlad
22, 24 iunie 2014 – curs producție de spectacol cu Miki Braniște

Isabelle Danto este critic de dans pentru revista Esprit, conduce în mod constant ateliere în domeniul medierii artistice pentru Festivalul Montpelier-Dânse, Scena Națională din Becanson, Teatrul Le Prisme – St Quentin în Yvelines (seminarii, conferințe, întâlniri cu artiștii și cu publicul). Ea ține ateliere și scrie punctual pentru instituții precum Théâtre du Châtelet, Théâtre de la Ville, Les Rencontres d’Arles etc. Este autorul mai multor lucrări de critică și a unui film documentar despre dansatorul japonez Ko Murobushi (2010). A fost jurnalist și critic de dans pentru ziarul Le Figaro, revista Mouvement și Danser (2004-2007). Începând cu anul 2007 este responsabilă de producția culturală audiovizuală la Centrul Pompidou din Paris.
Miki Braniște este la bază manager cultural și s-a dezvoltat profesional ca și producător de spectacole și curator al Festivalului TEMPS D’IMAGES de la Cluj. Este interesată de artă că factor de dezvoltare al comunității în care activează. Preocupată de transformările economice și social-politice care traversează societatea globală, se implică în proiecte culturale alături de artiști inspirați de imaginea timpului nostru.

Costul cursurilor este de 50 lei / zi. Plata se va efectua în ziua începerii cursurilor, la Fabrica de Pensule – sala RAP (etaj II)
Pentru rezidenții selectați în cadrul programului RAP 2014 accesul este gratuit și obligatoriu.

Dacă doriți să participați la cursuri, vă rugăm să vă anunțati intenția la adresele de email și împreună cu un CV de maxim 2 pagini. Vă rugăm să specificați cursurile la care doriți să participați.

Termen limită de înscriere: 17 iunie 2014

Parteneri
Colectiv A

Co-finanțat de
Administrația Fondului Cultural Național.
Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Sari la conținut