fbpx

Qui, Ora 

17 min.

Info

Acest solo performance analizează foarte direct modul în care corpul reacționează la condițiile de scenă create de spațiu, costume, sunet și proximitatea publicului. Toate aceste aspecte decid în momentul dat – „acel aici și acum”, „qui, ora” – forma și ritmul gestului, fiecare pas și fiecare mișcare în acest parcurs intim. O scenă goală, o privire imperturbabilă reprezintă esența profundă a limbajului dansului și a prezenței scenice – aceasta este lecția minimalistă pe care trebuie să o învețe dansatorii. Îndepărtează de limitările interne și externe, printre care și rezistența gravitațională, și regăsește dimensiunea psihologică a mișcării, capabilă de un impact emoțional puternic.

Dance Roads este o rețea europeană creată pentru a sprijini coregrafii emergenți, oferindu-le posibilitatea de a-și expune operele pe scene internaționale. Aceasta își propune să ofere artiștilor selectați din fiecare țară parteneră o platformă internaționlă pentru a-și prezenta activitatea și pentru a contextualiza relații de lucru productive cu artiști și organizații din diferite țări.

Rețeaua găzduiește un festival-turneu, o dată la doi ani, coordonat împreună cu partenerii proiectului, ce susține mobilitatea transnațională a operelor de dans contemporan de înaltă calitate ale coregrafilor aflați la început carieră. Turneul promovează opere de mici dimensiuni, oferind publicului din țările partenere posibilitatea de a vedea creațiile celor 5 coregrafi selectați, într- un singur program. www.dancenetworks.eu

Coregrafie și performance: Claudia Catarzi
Muzică: Johnny Cash, Spartaco Cortesi
Lumini: Leonardo Bucalossi
Tehnician: Massimiliano Calvetti

Producție
Company Blu

Cu sprijinul
Inteatro / Polverigi, Fondazione Teatro Metastasio Stabile della Toscana, Centro Artistico il Grattacielo

Sari la conținut