fbpx

Promised Land

  • Dans & performance

60 min.

Info

Pe noi, oamenii, ne poate salva numai singurătatea…” Evgheni Evtusenko

“Perspectiva prin care observăm și înțelegem sensul nostru temporar va crea constant relații cu tot ce ne înconjoară, inevitabil cu noi înșine. Vulnerabilitatea umană este o consecinţă a tipului de viaţă pe care îl experimentăm, care ne ia prin surprindere, dar care de fapt, ne experimentează pe noi.
Puterea de a evada dintr-o stare de disconfort, de a ne izola de ce nu ne convine, este ceea ce transforma limitele noastre personale. Este liberul arbitru al fiecărui individ, în funcție de aspirații.
Singuratatea în sens de interiorizare dar și în ideea de contemplare universală a omului, este platformă generatoare de noi sensuri. Stările ascunse în spatele oricărui gest și oricărei mişcări vin din nevoia continuă de integrare pe un nou promised Land.”
Arcadie Rusu

Arcadie Rusu: coregraf, dansator, performer. În anul 2007, la Gala Absolventilor UNATC, a fost premiat pentru cel mai bun specatol de Coregrafie – “Mind Control”. In acelasi an se alatura companiei “Gigi Căciuleanu Romania Dance Company”. In prezent îl puteti vedea în spectacolul “D’ale Noastre”(TNB) si “Folia (Teatrul Metropolis). 2011 – Bursa danceWEB, în cadrul festivalului “Impuls Tanz”, Viena, printr-un Wild Card oferit de asociația 4Culture. 2012 Câștigătorul rezidentei Attic Arts oferită de ICR London. În colaborare cu English National Ballet, creează spectacolul “Hunted Devotion” la Opera Holland Park, participă în proiectul “Dance in Focus” și prezintă “Amprente” in deschiderea festivalului BIg Dance London. Dintre creațiile proprii amintim: “Proces cu ușile închise”- Ateneul Român, “Nesomn” – CNDB, “Promised Land” și “Crazy Stories in The City” la teatrul Foarte Mic, “Hunted Devotion”- Opera Holland Park(London). Participă cu creațiile sale la festivaluri: “A Corps”, Poitier, Franta; Festivalul “Dilema Veche”, Alba Iulia; “Big Dance Festival”, London; Explore Dace Festival, București, Timișoara International Dance Festival, Chisinău-București -Teatrul Odeon. FNT( Festivalul Național de Teatru); Festivalul de Teatru Piatra Neamț. “Acoperire Culturală”, Chișinău, “Festivalul Internațional de Teatru “Povești”, Alba Iulia. Arcadie Rusu colaborează constant cu regizori de teatru, semnâd mișcarea scenică și coregrafia a mai multor spectacole.

Conceptul și coregrafia: Arcadie Rusu
Light design: Alin Popa

Cu
Ioana Marchidan, Judith State, Attila Bordas, Istvan Teglas, Elisabeta Mihai

Sari la conținut