fbpx

Proiecții de filme

  • Proiecții spectacole
  • În cadrul evenimentului Dans//pl – Ieri. Mâine. Azi.

Info

Vă prezentăm înregistrările unor spectacole întregi, sau fragmente ale unor spectacole, produse în ultimii ani în Polonia, de către cele mai interesante și puternice centre din această țară. Spectacole care merită neaparat văzute dar nu puteau fi aduse la București din motive obiective.

Începem cu un reportaj despre proiectul Art Stations Foundation din Poznań – “Baby space” – o instalație performativă pentru copii de vârste foarte mici (începând de la câteva luni de viață) și părinții lor, un proiect unic și îndrăgit de publicul poznanian. Mai multe informații puteți găsi pe pagina: http://www.taniecpolska.pl/archive/show/3709 – 20 min.

Apoi vă prezentăm spectacolul “Microcosmos” al Teatrului de Pantomimă “Henryk Tomaszewski” din Wrocław, reg. Konrad Dworakowski – un spectacol pentru copii și adulți, creat pe baza poveștii „Degețica” de H. Ch. Andersen. http://www.pantomima.wroc.pl/en/mikrokosmos/ – 1h 15m

După o pauză, în jurul orei 13, vă prezentăm cutremurătorul spectacol „hello kitty”, reg. Wojtek Kaproń al Teatrului de Dans din Lublin, bazat pe “Jurnalul Annei Frank”. 1 h http://www.ltt.art.pl/hello-kitty

La sfarșit, vom alege prin votare unul dintre spectacole provenite de pe scena de dans polonez din zona de nord a țării: Gdańsk – Sopot – Gdynia, unde, spontan, începand cu Teatrul Dada von Bzdülöw au apărut în ultimi 20 de ani, câteva zeci (!) de teatre, proiecte și inițiative de dans contemporan.

Toate proiecțiile vor fi precedate sau urmate de o scurtă prezentare a realizatorilor spectacolelor și a contextului în care ele au fost create.

Parteneri
Institutul Polonez București

Sari la conținut