fbpx

Proiecţie de film în cadrul Festivalului One World Romania

  • Film

64 min.

Info

The Chechen Family (Argentina, 2015)

Filmul argentinianului Martín Solá nu este despre ce se întâmplă în Cecenia, ci despre ce înseamnă să fii cecen. Încăpățânarea formală îl împinge pe privitor să adopte o poziție de participant și s-o abandoneze pe aceea de simplu martor. În acest documentar poetic, Abubakar, un bărbat de 46 de ani, practică dansuri rituale Sufi până ajunge la extaz. Fără ca tranzițiile să fie explicite, privitorul înțelege din alăturarea acestor momente mistice cu povești din familia lui Abubakar că această formă de hipnoză este necesară, poate chiar inevitabilă, pentru a procesa și, de fapt, a supraviețui unui trecut zbuciumat și unui prezent nu mult mai liniștitor. Filmul face parte dintr-o trilogie de portrete de țări cărora nu le este recunoscută suveranitatea.

Mai multe detalii aici. 

Proiecția va fi urmată de o discuție cu regizorul Martín Solá.

Regizor: Martín Solá
Limba originală: CE, EN
Subtitrare: RO

Intrarea la proiecţiile de film One World Romania din cadrul LIKE CNDB costă 10 lei bilet întreg/ 7 lei bilet redus, biletele se achiziționează online pe www.kompostor.ro sau de la sala Stere Popescu înainte de proiecţie. 

Biletele pentru restul proiecţiilor din cadrul One World Romania sunt disponibile aici: https://eventbook.ro/program/one-world-romania

Sari la conținut