fbpx

Proiecţie de film în cadrul Festivalului One World Romania

  • Film

129 min.

Info

My Talk with Florence (Austria, 2015)

O femeie stă într-un fotoliu, cu o păpușă în brațe, vorbind către o cameră de filmat ce rămâne fixă pe tot parcursul filmului. Numele femeii este Florence Burnier-Bauer. Conversația ei îndelungată cu regizorul Paul Poet este o mostră devastatoare de istorie orală despre abuz, rezistență și, într-un final, emancipare. Când își părăsește casa și familia burgheză pentru o viață în libertate, Florence nu știe ce va presupune libertatea găsită la Friedrichshof – o comună constituită de artistul austriac Otto Mühl (1925-2013), co-fondator și participant în mișcarea acționistă vieneză. Pentru Florence, abuzul continuă și se amplifică în inima comunei, ale cărei valori includ abolirea proprietății private, sexualitatea liberă, educarea în comun a copiilor. Ca urmare a experienței Friedrichshof, Florence va avea nevoie de decenii pentru a se recupera, înainte de a juca un rol crucial în condamnarea lui Mühl la închisoare după disoluția comunei.

Mai multe detalii aici.

Proiecția va fi urmată de o discuție cu regizorul Paul Poet.

Regizor, scenarist, producător: Paul Poet
Limba originală: DE
Subtitrare: RO

Intrarea la proiecţiile de film One World Romania din cadrul LIKE CNDB costă 10 lei bilet întreg/ 7 lei bilet redus, biletele se achiziționează online pe www.kompostor.ro sau de la sala Stere Popescu înainte de proiecţie. 

Biletele pentru restul proiecţiilor din cadrul One World Romania sunt disponibile aici: https://eventbook.ro/program/one-world-romania

Sari la conținut