fbpx

Practici comune la CNDB

  • Dans & performance
  • Laborator
  • Intrare liberă

Info

Laboratorul de practici comune este un cadru de lucru și experimentare construit de artiști activi în zona dansului contemporan din București. El este întâi de toate un loc de întâlnire unde procese, practici coregrafice sau performative și metodologii de lucru individuale sau de grup sunt explorate, discutate și dezvoltate sau distruse împreună, un cadru colaborativ în care devenim resursă unii pentru alții și parte activă a construcției comune – un centiped performativ.

Laboratorul propune subiectivităților artistice diferite un timp și spațiu comun pentru cercetare și colaborare în timp real. A fi în timp înseamnă a fi deschis spre potențialitate. În spațiul și timpul laboratorului, procesul de lucru investighează aspectele performative ale muncii împreună și ale momentelor inevitabile de deviere sau visare, iar evenimentul întâlnirii pune accent pe relațiile, conexiunile și contaminarea dintre intervențiile participanților.

Aici împărtașim nu doar ceea ce știm ci și ceea ce nu știm, învățăm unii de la ceilalți prin contaminare și virusare, suntem experți în necunoscut și începători în ceva ce e evident.

După 5 întâlniri care au avut loc în toamna anului trecut (la WASP), spațiul fizic al Practicilor Comune este studioul CNDB. Din decembrie 2014, ne-am întâlnit regulat, am transformat idei și concepte abstracte în acțiuni concrete și invers, am experimentat lucrul cu invizibilul, shaking, improvizație solo cu cadru de timp (un mecanism perfect de diseminare implicită a practicilor individuale, care esențializează întregul laborator), make-sense, fake yoga, mișcare & vorbire automată, ‘how to make yourself a solo – metoda lui Ivo’, ‘mișcare fragmentată & empatică – metoda lui Thomas; apoi am inventat practici noi pana cand corpul si mintea noastră au început să-și amintească de atelierele din fostul spațiu CNDB (din clădirea TNB). Printre fantomele noastre au fost Florin Fieroiu, Eduard Gabia, Mădălina Dan, Florin Flueraș și alții.

Întâlnirile Laboratorului nu depind unele de celelalte iar dinamica grupului temporar format determină structura fiecarei intâlniri.
De aceea ne-am propus ca pe 28 martie sa supunem Laboratorul riscului unor modelari si mutilari ireversibile.

Sâmbătă, 28 martie, o sa DESCHIDEM Laboratorul de Practici Comune pentru prima oara. Astfel, oricine e interesat să facă parte din acest CORP COMUN PERFORMATIV e invitat să-l reformeze și deformeze timp de trei ore, prin propria participare.

Vom lucra pe tehnici de încălzire mai mult sau mai puțin corporale, vom încerca mișcarea automată și cât se poate de autentică, vom colabora în timp real sau ficțional, și nu în ultimul rând vom dilata timpul, până vom ajunge în spațiul de dincolo de blackbox.

Dress code light. Intrare liberă. Fără nicio înscriere. Doar veniți la timp.

Inițiat de
Andreea David și dezvoltat și modelat împreună cu Nicoleta Enache, Adriana Gheorghe, Alina Popa, Smaranda Găbudeanu, Andreea Novac, Iulia Sima, Irina Gheorghe, Cristina Lilienfeld, Ruxandra Stanciu, Jean Lorin Sterian, Cătălina Gubandru și Carmen Coțofană.

Sari la conținut