fbpx

PFA Orchestra plays with Andrei Kivu (Cello)

  • Concert

120 min.

Info

PFA Orchestra îl invită pe Andrei Kivu la o sesiune de lucru urmată de un concert la Centrul Național al Dansului București.

Andrei Kivu este violoncelist, improvizator și compozitor. Andrei Kivu este cunoscut membrilor PFA Orchestra prin concertele ansamblului Hyperion Internațional dirijat de Iancu Dumitrescu și Ana-Maria Avram.

Violoncelistul Andrei Kivu a studiat la București cu Anca Vartolomei. A cântat în solo cu orchestre renumite precum Orchestre Royal de Wallonie, New York University Orchestra, Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii Române, Traditions Musicales Française Orchestra, New European Philharmonic Orchestra, Katowice New Music Orchestra. Concertele sale au fost difuzate de diferite radiouri și televiziuni din lume: WNYC (New York, U.S.A), ABC Australia, Radio France, Radio Suisse Romande sau ORF. Andrei Kivu a dirijat cursuri de master la New York University, Givat Ram Music Academy din Ierusalim, University of Minnesota și Cal Arts, ambele din Statele Unite. Andrei Kivu a primit numeroase premii și distincții, printre care și prestigiosele International Music Award for Outstanding Activities as a Performer, Teacher and Researcher on the New Music în 2003 și Uchimura Prize acordat de UNESCO în 2002. Andrei Kivu a fost primul violoncelist român care a interpretat cele 6 Suite de Bach într-un singur concert (Paris, 2009) și de asemenea primul violoncelist român care a fost invitat să cânte la Royal Festival Hall din Londra, Merkin Hall, Lincoln Center din New York, Onassis Cultural Centre din Atena și Berghain în Berlin. A luat parte la festivaluri internaționale de renume: Wien Modern (2002, Viena), Warsaw Autumn (2003, 2007), Parramasala (Sydney, 2011), Japan Expo (Paris, 2014) și CTM Festival for Adventurous Arts (Berlin, 2016). Apare ca solist și/sau musician invitat în mai mult de 30 de CD-uri și DVD-uri cu distribuție internațională, cea mai importantă fiind colaborarea cu prestigiosul label new-yorkez Mode Records. Din 2009 locuiește la Paris unde este profesor. Din 2001 este membru al International School of Ki, iar din 2007 face parte din Harmonic Presence Foundation (New York/Paris).

PFA Orchestra s-a format la inițiativa programului Sâmbătă Sonoră în cadrul festivalului de muzică spectrală Sonic Trans-Fusions (noiembrie 2015) din necesitatea de a lucra cu compozitorii Iancu Dumitrescu si Ana-Maria Avram, care ne inspiră. PFA Orchestra a susținut concerte la Tranzit.ro/ București, Control Club, Centrul Național al Dansului București, Radio România, ARCUB și Universitatea Națională de Muzică București.
Andreea Tincea (voce), Bogdana Dima (acordeon), Cosmin Postolache (chitară, tobe), Dan Michiu Dinescu (chitară electrică, casetofoane), Daniel Stanciu/Minus (electronice), David Szederjessi (percuții), Diana Miron (vioară), Eduard Gabia (percuții), Laurențiu Coțac (contrabas), Marian Cîtu (electronice) și Cristian Fierbințeanu (voce).

Cu
PFA Orchestra & Andrei Kivu

Sari la conținut