fbpx

Performance (Mis)Guided Tours

  • Dans & performance

120 min

Info

Modul în care ne percepem fizic și conceptual corpul și propriile acțiuni participă și la felul în care se stabilesc delimitările și relațiile în negocierea noastră cu diverse obiecte, idei, persoane, spații, situații, evenimente și acțiuni. In toate aceste negocieri și relaționări se stabilesc și se internalizează protocoale de comunicare, ierarhii, granițe, diviziuni, ș.a.m.d..

Interesat de structuri și construcții hibride, de relațiile invizibile între corpuri, obiecte, materii, idei și forme, Farid Fairuz propune percepția ca primă materie de lucru, în cadrul unui dispozitiv mobil care acționează în spațiul public sub forma unor tururi ghidate.

Turul va traversa spații închise și deschise și va dura aproximativ 2 ore. Numărul de participanți este limitat la 9 persoane per tur. Inscrierile se fac în ordinea sosirii și devin valide numai după primirea confirmării din partea organizatorilor.

Cei interesați se pot înscrie la https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfNro7Z-Mx_twa5nIoqfgKEfQ8VAYy1IjOHt-FYj7f0DQRHNw/viewform

până cel mai târziu la data de 17 septembrie, ora 16:00.

Până să se reinventeze în Farid Fairuz artistul Mihai Mihalcea a fost unul dintre cei mai activi din domeniul coregrafiei contemporane din România de după 1989. A avut un rol esențial în multe dintre inițiativele care au condus la recunoașterea internațională a dansului contemporan românesc și la înființarea unor structuri și instituții devenite repere ale acestui domeniu. Între 2006-2013 a fost director al Centrului Național al Dansului din București. Mai multe detalii despre artistul Farid Fairuz aici: faridfairuz.ro

Un cadru performativ de: Farid Fairuz
Performer asistent: Maria Mora

Producția
Solitude Project

Co-finanțat de
Administrația Fondului Cultural Național.
Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Parteneri
Minitremu, Târgu-Mureș / Colectiva A, Cluj-Napoca, Fundația Calina, Timișoara / Centrul Național al Dansului București, Tranzit Iași / Tranzit București.

Sari la conținut