fbpx

Pătuțurile lui Procust, Saloanele Insulei

  • Discuție publică
  • Primul Salon al Insulei 42 în 2019
  • Intrare liberă

Info

Anul acesta se împlinesc 30 de ani de la căderea lui Nicolae Ceaușescu. Pe atunci, credeam că va fi vorba și despre căderea comunismului. Dar „civilizația societății comuniste” a supraviețuit.

Dansul contemporan, o forma artistică a cărei natură conceptuală, deschisă, nu putea să existe înainte de anii 1990 în România, decât pe teritorii închise și restrictive, câștigă în fine, prin efortul, inteligența și tenacitatea unor dansatori și coregrafi, cărora li se alătură o comunitate mică, dar dedicată , de tineri intelectuali, artiști și critici și, nu în ultimul rând, manageri culturali vizionari, legitimitate în sfera susținerii publice.
Centrul Național al Dansului București, CNDB, devine o realitate.

Ce ne-au învățat acești 30 de ani, ce s-a schimbat, ce a rămas la fel… despre toate aceste, intr-o discuție liberă, pe Insula 42.
Ce știm despre istoria recentă a dansului contemporan din România?
Cum influențează istoriile noastre de viață istoria noastră creativă?

Participarea la eveniment se face pe baza formularului de înscriere, în limita a 60 de locuri disponibile.
https://goo.gl/forms/VQ96MXnhYOsRaiih1

Saloanele Insulei sunt un proiect participativ, vă încurajăm să contribuiți cu proprille gustări sau băuturi pentru a ne simți cât mai bine împreună.

În 2019 , Insula 42 lansează o serie programe, pe care le dedică comunității pe care Insula dorește să o dezvolte încă de la începuturile sale.

Curator și moderator al Saloanelor Insulei: Corina Șuteu
Invitați: Vava Ștefănescu și Mihai Mihalcea, alias Farid Fairuz

Vava și Mihai sunt printre personalitățile de bază ale construcției în discuție. Alături de câțiva alții: Ioan Tugearu, Cosmin Manolescu, Manuel Pelmuș, Eduard Gabia, Mădălina Dan, Alexandra Pirici, Ion Dumitrescu, Carmen Coțofană, Maria Baroncea, ca să numim doar o mică parte foarte direct implicată.

Mihai a părăsit CNDB în 2013, ca director general și se întoarce azi, la propunerea Vavei, în calitate de consultant artistic.

Sari la conținut