fbpx

Parallel

70 min

Info

Spectacolul Parallel semnat Ferenc Sinkó și Leta Popescu are la baza experiențele protagonistelor Lucia Mărneanu și kata bodoki-halmen. Creat din propunerile celor două artiste și din texte scrise de întreaga echipă, spectacolul provoacă printr-o abordare directă a temelor: corp, identitate sexuală, refulare, acceptare. Corpurile în mișcare, drag-show-ul și muzica originală de kata bodoki-halmen și danaga fac spectacolul dinamic și penetrant.

Sinkó Ferenc este regizor și coregraf interesat în abordarea multidiciplinară a artelor spectacolului. Spectacolele sunSET (2007), Message (2009), post.sync (2010), Divas (2011) și recentul Parallel au fost prezentate în cadrul multor manifestări internaţionale: Festivalul Temps D’Image (2013, 2011, 2010) și Platforma Independentă de Artele Spectacolului din România (2011, 2013), Platforma Dansului în Balcani (2011), Festivalul de la Kisvárda, Ungaria (2013), Festivalul de Vara de la Osijek și ReStart București.

Leta Popescu
 este regizor de teatru și a absolvit Facultatea de Teatru și Televiziune, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj. Pe parcursul studiilor, Leta Popescu a fost asistent de regie pentru Alexa Visarion, Alexandru Dabija și Bronwyn Tweddle la Teatrul Național din Cluj și a participat la ateliere conduse de regizorii Alexandru Dabija, Cristi Juncu, David Schwartz, Bronwyn Tweddle, Cătălina Buzoianu. Scrie pe letapopescu.wordpress.com.

Regia: Ferenc Sinkó și Leta Popescu
Conceptul și coregrafia: Ferenc Sinkó
Text: echipa
Scenografia: Valentin Oncu
Costume: Gyopár Bocskai
Cântece: kata bodoki-halmen
Muzica: danaga
Asistent tehnic: Attila Almási

Cu
Lucia Mărneanu, kata bodoki-halmen

Producția
GroundFloor Group

Co-producția
ColectivA

Mențiuni speciale

Spectacol în limba engleză, cu supratitrare în limba română.

Sari la conținut