fbpx

Out of order

  • Dans & performance

60 min.

Info

Out of order a avut premiera de apartament pe 26 octombrie 2013 la lorgean theatre, apoi a fost prezentat la studioul ZonaD.

“În ultima vreme mă mișc mult, lucrez cu epuizarea fizică și consecințele acesteia, cu energia acumulată și transmisă de un corp în mișcare, energia ca mod de comunicare cu mine, cu spațiul, cu publicul. Microfonul? E și el acolo.”
Mihaela Dancs

„Ca mulți alți adolescenți, mi-am dorit să devin star rock. A trebuit să găsesc tot felul de substitute pentru ca această dorință să se împlinească. Ce se petrece în timpul lui ‚out of order’ m-a readus la starea aceea din adolescență, în care nu existau medieri între a visa și a vrea.”
Jean-Lorin Sterian, curator lorgean theatre

Mihaela Dancs (n. 1974, București), performer și coregraf independent, fost dentist, lucrează din 2004 cu coregrafii Allyson Green, Cătălina Gubandru, Andreea Căpitanescu, Florin Flueraș, Maria Baroncea & Eduard Gabia, Vava Ștefănescu, Robin Dingemans, Mădălina Dan, Paul Dunca, Doris Uhlich etc. Piesele ei includ colaborări cu Rui Catalao (Coada Șoricelului, Follow That Summer), Carmen Coțofană (First Steps) și Mădălina Dan ((anti) aging), solo-uri (Reprogramare, Lulu’s Room, The Greatest Loss of All – adaptare după Art and Life – coregrafie Deborah Hay), acestea fiind prezentate in teatre, apartamente, poduri, galerii de artă, fabrici, biserici, studiouri de dans din București, Cluj, New York, Timișoara, Gheorgheni, Cork, San Diego, Riga, Londra, Venetia, Praga etc. În 2010 si 2012 primește bursa de studii DanceWeb (Viena). Împreună cu Mădălina Dan inițiază în 2012 Școala de Vară Azuga, un program anual de intervenție culturală și educație prin artă adresat copiilor din Azuga. Proiectele cele mai recente sunt: out of order – un home made solo concert, o colaborare cu Doris Uhlich pentru spectacolul more than naked și o colaborare cu Cosmin Manolescu pentru Piesă cu responsabilitate limitată.

Conceptul și coregrafia: Mihaela Dancs
VJ: Manuela Marcovici/ Paula Onet

Co-producția
lorgean theatre, Asociatia 4Culture si WASP – Working Art Space and Production

Cu sprijinul
Cullberg Ballet, Jardin d’Europe, Programul Cultura al Uniunii Europene, ZonaD, Paula Onet, Julien Trambouze și Centrul Național al Dansului Bucurețti.

Mulțumiri
Pascal Allio, Alexandra Cucu, Mădălina Dan, Monica Botez și Guy

Sari la conținut