fbpx

OPEN

  • Dans & performance
  • 16+

60 min.

Info

Spectacolul pornește de la un cadru larg al ofertelor de club care promit plăceri și regăsiri ale sexualității. Prin căutările în propriile povești și dorințe spectacolul atinge, într-un mod complex și personal, diferitele forme ale iubirii contemporane. Unde și cum ne mai găsim liniștea în conceptele de „single” sau „open”? Cum ajungem să ne exorcizăm dorința de tandrețe și cum ne raportăm astăzi la „marea iubire” ? Care sunt metodele actuale prin care se poate reaprinde pasiunea în cuplurile longevive? Mai există astăzi cupluri perfecte?

Echipa spectacolului OPEN și-a propus de la început să vorbească publicului despre orice tip de practică ce unora le poate aduce împlinire, iar altora le poate crea repulsie. Spectacolul abordează tema sexualității, punând pudoarea în paranteză, și chestionează în ce măsură societatea și familia instalează în fiecare dintre noi tipare de care cu greu ne putem desprinde.

„Open e un (mono)spectacol despre sexualitate. Nu despre iubire în abstract, ci despre modul în care familia, cercul de prieteni, ansamblul general al interacțiunilor sociale (pe scurt, ceea ce în general se numește societate) stabilesc un cadru reglementat informal în care să ne manifestăm (controlat moral) sexualitatea, despre care nu vorbim în acești termeni, fiindcă principala formă de reglementare a sexualității e confundarea ei cu dragostea sau tratarea ei exclusiv drept consecință și modalitate de manifestare a iubirii-așa-cum-a-stabilit-lumea-că-e-ea.” (Iulia Popovici – Observatorul Cultural – „Sexualitatea de care ne rușinăm”).

Regia: Leta Popescu
Dramaturgia: Ana Cucu Popescu
Sound design: Mihai Moș
Video: ousia
Tehnic: Attila Almási

Cu
George Albert Costea

Producția
Asociația Reciproca în parteneriat cu Federația Fabrica de Pensule și Asociația GroundFloor Group

Presa

„Vă rog să nu ne credem mai buni”/ Scena9
de Cătălina Miciu
https://www.scena9.ro/article/recenzie-spectacol-open-leta-popescu

Sari la conținut