fbpx

On tenderness

  • Dans & performance
  • În cadrul Dragă Spectatorule

60 min.

©Mihai Tutu

Info

Andreea Novac se gătește, își prinde părul, își pune tocuri de 15 cm de pe care riscă să cadă și va așteaptă. Vă salută, vă oferă morcovi, flori și vin, vă oferă speranțele și liniștea sa, forța sa de a imagina și singurătatea ultimului om de pe lume. Vă va cânta unul dintre cele mai frumoase cântece de dragoste scrise vreodată.

Tandrețea Andreei nu vine din iubire ci din nevoia de a oferi pentru a primi sau din acea mare singurătate, acum afirmată și integrată, care-i dă puterea de a oferi necondiționat. Tandrețea Andreei vine din vulnerabilitatea pe care și-o asumă în fața publicului, înțelegând că miza spectacolului este prezentul. Că nimic nu a fost și nu va mai fi la fel.

Andreea Novac s-a născut în 1981. A studiat Psihologia la Universitatea București, iar în 2008 a absolvit UNATC, secția Coregrafie. Între 1999-2003 se ocupă de proiecte de cercetare în domeniul psihologiei și face practică de specialitate ca psiholog. Din 2003, după ce intră la Facultatea de Teatru, trece printr-un număr important de stagii de pregătire și ateliere de dans contemporan. Studiază cu: Cosmin Manolescu, Allyson Green, Helena Franzen, Carl Olof Berg, Florin Fieroiu, Odette Guimond, Valentina de Piante Niculae, Mihai Mihalcea, Brynjar Bandlien, David Zambrano, Melisa Putz, Eric Schoefer, Ivan Wolfe, Martin Sonderkamp, Marianne Bar, Eduard Gabia, Angelique Willkie, Erin Cornell, Ted Stoffer, Marion Ballester, Marta Coronado, Benjamin Boar, Isabelle Kurzi, Vava Ștefănescu. Din 2005 începe să creeze propriile piese: Aici totul e diferit, Are you going with me?, B-26-Dans, Corp și anti-Corp, Aici, acum. Beneficiază de burse și rezidențe în străinătate (Italia, Marea Britanie, Olanda), burse pentru cercetare asupra mișcării la Napoli și pentru participare la festivalul de dans contemporan Tanzimpulse (Salzburg) și la atelierele Impulstanz (Viena). În 2006-2007, participă ca interpret în proiectul european Migrant Body. Creează coregrafie pentru film și teatru.

Coregrafia și interpretarea: Andreea Novac

Parteneri
WASP, ArCuB

Presa

“DRAGĂ SPECTATORULE” – PROGRAMUL SUB CARE CENTRUL NAȚIONAL AL DANSULUI BUCUREȘTI REÎNCEPE SA PREZINTE SPECTACOLE LA ARCUB ȘI WASP / modernism.ro
Cosmin Năsui
Link

Dragă Spectatorule – spectacolele CNDB la ArCub şi WASP / Agenda LiterNet
Link

Mențiuni speciale

Spectacol în limba engleză.

Sari la conținut