fbpx

Omul şi albina sa

  • Teatru
  • În cadrul ArtistNe(s)t

60 min.

Info

Lucrarea Omul și Albina Sa a fost realizată după un text de Jak Neumann, text scris pentru exemplificarea potențialului improvizatoric al folclorului. Povestea este centrată pe sacrificiul ritual pe care strămoșul îl dezvăluie prin vis copilului adormit din contemporaneitate.

Pe cât de conștientă lumea este de propria sa iluminare, pe atât e de pornită spre idealizarea personajului malefic, spre o reconstrucție cât mai perfectă a dușmanului. Însă observarea acestei realități nu poate avea loc fără transformarea ireversibilă a acesteia. La ce componente ale vieții suntem dispuși să renunțăm și care ar putea fi sacrificiul pe care fiecare trebuie să îl facă pentru dez-întemeierea războiului?

Omul și Albina Sa a fost dezvoltat între iulie și septembrie 2013 de către Katia Pascariu, Jak Neumann și Paul Dunca în cadrul programului de rezidențe ArtistNe(s)t 2013.

Conceptul și interpretarea: Katia Pascariu, Jak Neumann, Paul Dunca
Text: Jak Neumann

Producția
Asociatia ArtistNe(s)t – Rețeaua Centrelor de Rezidență pentru Artiști în parteneriat cu Muzeul Național “George Enescu” și Centrul de Cultură “G. Apostu” din Bacău.

Finanțat de
Administrația Fondului Cultural Național.
Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Sari la conținut