Nud de femeie brunetă

  • Dans & performance
  • +16
  • În cadrul Sezonului de dans contemporan – București în mișcare, 2017

50 min.

© Alina Ușurelu

Info

Pentru acest performance, Andreea David a lucrat într-un spaţiu solitar, în care singurul observator a fost ochiul ei critic din viitor, prin intermediul camerei de filmat. În acest context, ea a devenit subiectul propriei judecăţi estetice și obiectul propriului narcisism. Știindu-se privit, corpul nud se ajustează imediat, performează posturi stereotip asociate feminităţii și reprezentării acesteia, imagini fetiș ce se cer mereu perfecţionate. În acest performance nudul se autocompune în propriul peisaj, în propria construcție scenică, se ascunde în spatele propriei reprezentări și se camuflează în privirea din afară.

Bio
Andreea David este performer și arhitect. Are formare în dans contemporan la Centrul Naţional al Dansului din București. În 2012 e bursieră DanceWEBB la Viena și în 2013 la e.x.e.r.e.c.e. CCN Montpellier. Participă în festivaluri ca Explore Dance Festival, Impuls Tanz Vienna și Temps d’images Cluj. A colaborat și colaborează cu Adriana Gheorghe, Alina Popa, Florin Flueraș, Ingrid Berger Myhre (NO), Doris Uhlich (AT), Thomas Steyaert (BE), Mădălina Dan și Mihaela Dancs, pentru piesele sau proiectele DuetSTAFFscores #21 methods of eliminationBlackHyperBoxCoregrafie de grup și More than Naked.

Sezonul de dans contemporan – București în mișcare, 2017 este un proiect cultural finanțat în cadrul Programului cultural București Oraș participativ de catre Primaria  Generala a Capitalei prin Centrul de Proiecte Culturale ARCUB.

Autor: Andreea David
Consultant artistic: Mădălina Dan
Credit foto: Alina Ușurelu

Cu
Andreea David

Producția
Fondul Colectiv de Creație, realizat de Asociația Colectiv A Cluj în parteneriat cu Centrul Național al Dansului București

Data premierei
8.04.2016

Mulțumiri
BlackHyperbox, Claudiu Lorand Maxim, Oana Hodade, Maria Mora și Kata

Presa

Cartofii, ventilatorul şi femeia brunetă / SUB25
Ștefania Matache
Link

Mentiuni speciale

spectacolul conține nuditate

Sari la conținut