fbpx

Nu ne-am născut în locul potrivit // Acasă. În dialog cu migranţii.

  • Teatru

60 min.

Info

Pe 29 martie, de la 19:30, la Centrul Național al Dansului București sala Stere Popescu, se va juca piesa Nu ne-am născut în locul potrivit (de Alice Monica Marinescu şi David Schwartz), in cadrul evenimentului  Acasă. În dialog cu migranţii organizat de Forumul Austriac. Nu ne-am născut… este spectacolul confruntării cu propria noastră existență cotidiană, cu sistemul birocratic sufocant, cu toleranța de fațadă și discriminările de care ne lovim în România. Poveștile „celorlalți” devin teritoriul simbolic al poveștilor noastre de zi cu zi.

Spectacolul se bazează pe textul documentar Nu ne-am născut în locul potrivit scris de Alice Monica Marinescu și David Schwartz în 2011, care a avut premiera internațională la Baadisches Staatstheater din Karlsruhe, Germania, în iulie 2013.

Textul împletește poveștile de viață a 5 persoane care au trăit experiența refugiului cu fragmente din Ghidul de Obținere a Cetățeniei Române pentru Cetățeni Străini. Spectacolul creează contextul favorabil pentru cunoaşterea şi înţelegerea dinamicilor migrației și refugiului, și ale statutului refugiaţilor şi migranţilor în general. Proiectul chestionează aspectele şi semnificaţiile migraţiei în contextul european din ultimul secol. Proiectul își propune să problematizeze și să discute în sfera publică aspecte de importanță fundamentală în contextul global contemporan, precum lupta împotriva migraţiei în paralel cu nevoia de migranţi pentru dezvoltarea economiei capitaliste, nevoia de refugiu, dreptul de a călători ca drept fundamental al tuturor, instrumentalizarea „străinului” ca țap ispășitor pentru problemele sociale și economice.

Text și regie: Alice Monica Marinescu, David Schwartz
Scenografia: Adrian Cristea
Muzica: Cătălin Rulea
Facilitare documentare: Simina Guga
Traducerea în limba arabă: Bashar Al-Kishawi

Cu
Alexandru Fifea, Katia Pascariu, Mihaela Rădescu, Andrei Șerban, Silviana Vișan

Mulțumiri speciale
Bashar Al-Kishawi, Margareta Eschenazy, Valentina Ivanov, Ahmad Marwi, Sana Rahimo.

Mentiuni speciale

Spectacolul se joacă cu subtitrări în limba engleză și în limba arabă.

Sari la conținut