fbpx

Nœuds (Knots)

20 min.

Info

O încurcătură comică și emoționantă, într-un duet multipremiat. Lucie Augeai și David Gernez au coregrafiat neîncetata căutare a celuilalt sex, uneori complexă, alteori dificilă. Un duet femeie-bărbat care materializează îmbrățișarea, tensiunea, relația cu celălalt și ascultarea într-o bogăție de gesturi și expresii faciale. Pe scenă, cei doi performeri se dezvăluie într-o mișcare atât fluidă, cât și violentă, în care umorul și pantomima invită la dans pe muzică barocă.

O alegorie cu accente baroce a iubirii, cu o energie blândă ori caustică…

Dance Roads este o rețea europeană creată pentru a sprijini coregrafii emergenți, oferindu-le posibilitatea de a-și expune operele pe scene internaționale. Aceasta își propune să ofere artiștilor selectați din fiecare țară parteneră o platformă internaționlă pentru a-și prezenta activitatea și pentru a contextualiza relații de lucru productive cu artiști și organizații din diferite țări.

Rețeaua găzduiește un festival-turneu, o dată la doi ani, coordonat împreună cu partenerii proiectului, ce susține mobilitatea transnațională a operelor de dans contemporan de înaltă calitate ale coregrafilor aflați la început carieră. Turneul promovează opere de mici dimensiuni, oferind publicului din țările partenere posibilitatea de a vedea creațiile celor 5 coregrafi selectați, într- un singur program. www.dancenetworks.eu

Coregrafie și performance: Lucie Augeai și David Gernez
Lumini: David Gernez
Muzică: Marin Marais, Aphex Twin, Jordi Savall

Producție
Compania Adéquate

Coproducție
CCN Malandain Ballet Biarritz

Cu sprijinul
ADAMI și cu concursul „Les Synodales”, Ménagerie de Verre (StudioLab), Paris Jeunes Talents, Ambasada Frabței în Belgia (BE).

Mulțumiri deosebite Teatrului Glob, Bordeaux (FR) și tuturor membrilor rețelei Dance Roads 2015.

Sari la conținut