fbpx

Natura umană

  • Dans & performance

60 min.

©Alina Ușurelu

Info

Spectacolul “Natura Umană” a obținut premiul pentru cea mai bună coregrafie în cadrul ALT Concurs Național de Coregrafie 2014 și la Gala Absolvenților UNATC 2014.

Spectacolul pune față în față natura socială, metafizică și animală a oamenilor. Totul în încercarea de a scoate la iveală caracteristicile fundamentale și universale ale omului.

“Care sunt modurile de gândire, simțire și modalitățile de acțiune pe care oamenii au tendința de a le avea în mod natural, independent de influența culturii? Poate că ceea ce ne deosebește cel mai mult față de alte specii este instincul de transcendere. Visul, arta, magia, dansul, dragostea, mistica – toate mărturisesc acest instinct fundamental al firii omenești. Performerii par a fi controlați din exterior cu ajutorul unei telecomenzi sau, din contră, manevrați de forțe organice venite din interior. În căutarea propriei naturi, ei se teleportează brusc de la un moment la altul, dintr-un spațiu în altul, dintr-un personaj în altul.”
Georgeta Corca

Bio
Georgeta Corca a studiat pedagogia în cadrul Liceului Pedagogic “Andrei Mureşan” din Braşov și are un master în coregrafie la UNATC București. A predat cursuri de dans la Clubul Elevilor din Zărneşti și a fost antrenor asistent pentru gimnastică aerobică la Palatul Copiilor din Braşov. Ca intrepret a colaborat cu Simona Deaconescu – “Undeva, cândva”, Alexandru Snopovschi – “Mafia”, Emil Rengle – „Mă numesc Bobo”, Alexandra Bălăşoiu – “1-1” și „Acum”, Silviu Mititelu – „The Man Despite The Sea To Devour The Wather”. Piese proprii: „Pur şi Simplu”, “BIP”, “Doina”, “Natura Umană”. Obține premiile pentru cel bun performer şi cea mai bună coregrafie în cadrul Galei Absolvenţilor al UNATC Bucureşti cu spectacolul “Natura Umană”, spectacol câştigător al concursului “ALT Concurs Naţional de Coregrafie”, premiul II în cadrul “ESDU World Dance Masters” din Croaţia pentru categoria Coregrafie de dans contemporan Solo Seniori cu performance-ul “EGO” (performer şi coregraf).

Conceptul și coregrafia: Georgeta Corca
Scenografia: Cristian Stănoiu
Sound design: Denis Bolborea

Cu
Georgeta Corca, Denis Bolborea, Simona Dabija, Andrei Iancu

Sari la conținut