fbpx

Moving Scores

Atelier
Cu Cristina Lilienfeld

© Anamaria Guguian

Info

Centrul Naţional al Dansului Bucureşti ajunge la Brașov și te invită la un workshop de dans contemporan, coordonat de Cristina Lilienfeld.

„Acest curs își propune să exploreze dialogul între corpuri, idei, spațiu și sunet. Prin diferite tehnici de improvizație prin mișcare vom pune accentual pe conștientizarea mediului înconjurător și a propriilor simțuri, creând împreună diferite partituri de lucru. Vom descoperi ce înseamnă o partitură de mișcare și ce rol are aceasta în procesul de compoziție coregrafică, adaptându-ne în permanență la nevoile corpului nostru, la ideile pe care le vom stimula cu ajutorul grupului și la spatiul care ne va hrăni imaginația.

Sesiunea de lucru va conține o parte de încălzire prin diferite tehnici de mișcare cu influențe din Body Mind Centering, Axis Syllabus, Contact Improvisation, Feldenkrais, fiind urmate apoi de o sesiune de improvizație și creație de „score-uri” (partituri).

Astfel, într-o atmosferă de explorare intensivă, vom “intra” în corpurile noastre descoperind cum le putem folosi pentru a contura idei coerente și pentru a comunica. Sesiunea de dans și improvizație va fi insotita de discuții utile intelegerii procesului de creație.

Nu în ultimul rând, ne vom axa pe coeziunea grupului și pe comunicare, cu scopul de a construi împreună o experiență intensă din punct de vedere emoțional.”

Acest atelier se desfășoară în cadrul proiectului CNDB în turneu la Brașov.

Cristina Lilienfeld a studiat coregrafia și psihologia căutând în permanență punctul în care cele două discipline se întâlnesc. În ultimii ani a colaborat și continuă să lucreze cu diferiți coregrafi și dansatori dar și cu artiști vizuali și muzicieni făcând parte din mai multe grupuri artistice interdisciplinare.

Spectacolele ei „Lay(ers)”, „Nu toți sunt eroi”, „Fapte vitejești”, „Moving Fields” precum și numeroase spectacole în care dansează sau pentru care a semnat coregrafia: “Coregrafie de grup”, „În trup”, „Dancer In The Dark”, „The Great Scheme of Things – concert Fierbinteanu”, „A Truth A Lie And A List Of Possibilities” etc. continuă să fie prezentate pe scenele din Bucuresti, din țară și internaționale.

În anul 2016 a făcut parte din programul Dance Roads prin intermediul căruia a călătorit în cinci țări europene prezentând spectacolul Lay(ers). În 2015 a devenit membru al asociației Petec de Cultura, susținând diferite producții cu caracter interdisciplinar create pentru toate categoriile de vârstă. Cristina caută, atât în activitatea sa artistică cât și în cadrul atelierelor de dans contemporan pe care le susține să scoată în evidență partea de autenticitate din orice situație cu care intră în contact.

Participarea este gratuită în limita locurilor disponibile.
Înscrierile se fac prin email la:

Producția
Centrului Național al Dansului București

Co-finanțat de
Administrația Fondului Cultural Național.
Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Susținut de 
I Dance You.

Sari la conținut