fbpx

Moving Dialogue

  • Discuție publică

Info

Discuţie-dezbatere moderată de Gina Şerbanescu şi deschisă publicului larg.
Invitaţii vor fi oaspeţii americani, precum şi cei mai importanţi critici de artele spectacolului din contextul cultural românesc. Tema dezbaterii va consta în detectarea principalelor puncte de întâlnire dintre dansul contemporan din România şi cel din Statele Unite, precum şi diferenţele care pot aduce o valoare adăugată schimbului cultural din cadrul proiectului Moving Dialogue. Publicul este invitat să participe la dezbatere şi să îşi aducă aportul la dialogul cu invitaţii americani.

Gina Şerbănescu este Doctor în Filosofie, titlu obţinut la Universitatea Bucureşti. În calitatea de critic de artele spectacolului, Gina Şerbănescu colaborează cu cele mai importante reviste de cultură din România: Dilema VecheObservator CulturalTeatrul AziLuceafărul de Dimineaţă. Scrie constant pentru portalul de cultură LiterNet.ro. Activitatea editorială internaţională a fost materializată prin colaborări cu publicaţii precum: Critical Correspondence New York, Workspace Brussels, Au Sud de L’est. Este autoarea cărţii Dansul Contemporan, Sensuri ale Corpului (o investigaţie filosofică asupra paradigmelor artei coregrafice contemporane), publicată în anul 2007 de editura Fundaţiei Camil Petrescu, cu sprijinul Centrului Naţional al Dansului Bucureşti. În anul 2008, a fost documentarist al proiectului european de rezidenţe Jardin D’Europe, finanţat prin programul european Cultura 2007 – 2013. În calitate de critic şi documentarist, a făcut parte, în octombrie 2010, din echipa care a realizat un schimb cultural româno-american, iniţiat de Institutul Cultural Român din New York, Fundaţia Gabriela Tudor şi Dance Theatre Workshop New York, în cadrul proiectului Moving Dialogue. A participat, în calitate de critic de dans, la Platforma balcanică de dans contemporan (Atena 2007, Novi Sad 2009).

Moderator: Gina Șerbănescu

Proiect iniţiat şi organizat de
Institutul Cultural Român din New York, Centrul Naţional al Dansului Bucureşti, Fundaţia Gabriela Tudor, Movement Research, Dance Theater Workshop New York şi dedicat Gabrielei Tudor.

Finanțat de
Institutul Cultural Român şi, parţial, Trust for Mutual Understanding.

Cu sprijinul
Atelierul de Producţie

Sari la conținut