fbpx

The perfect performance

Masterclass
Cu Farid Fairuz
  • Atelier

Luni, 23 noiembrie 2015 – joi, 26 noiembrie 2015, 19:00 – 21:00

Sâmbătă, 28 noiembrie 2015 – duminică, 29 noiembrie 2015, 19:00 – 21:00

Info

”The perfect performance” este un atelier intensiv susținut de artistul Farid Fairuz. Mai puțin convențional, atelierul se adresează celor mai avansați și experimentați dintre cursanții neprofesioniști și pune în centrul atenției capacitatea de a genera material performativ și de a construi în timp real folosind drept surse și material de lucru toate elementele existente chiar în momentul derulării atelierului, fără a prestabili nimic în avans. Fiecare atelier va începe cu o scurtă parte pregătitoare pentru înțelegerea a ceea ce Farid Fairuz numește ”the perfect performance”: un act artistic a cărui dramaturgie este construită ad-hoc și al cărui conținut este generat live, în timp real, chiar în momentul performării sale. Practic, ”spectacolul” va fi performat în același timp cu crearea sa. Participanții vor experimenta asumarea deciziilor spontane și juste în acord cu conținutul pe care îl vor genera. Fără artificii și cârje ajutătoare aceștia vor experimenta performarea unui ”spectacol” în timp real, în fiecare seară de atelier.

În 2010 artistul Mihai Mihalcea a luat cu asalt scena culturală cu un proiect de ficționalizare a propriei biografii devenind Farid Fairuz și lansând în spațiul public o serie de întrebări și reflecții cu privire la producția culturală, capitalism, sexualitate și religie. Până să se reinventeze în Farid Fairuz artistul Mihai Mihalcea a fost unul dintre cei mai activi din domeniul coregrafiei contemporane din România de după 1989. A avut un rol esențial în multe dintre inițiativele care au condus la recunoașterea internațională a dansului contemporan românesc și la înființarea unor structuri și instituții devenite repere ale acestui domeniu. Între 2006-2013 a fost director al Centrului Național al Dansului din București.

Important! Număr maxim admis: 12 participanți. Pentru participarea la atelier sunt necesare o bună condiție fizică și dorința de a plonja fără rezerve și menajamente într-un experiment intens și lipsit complezențe.

Taxă de participare:
• 300 lei/ 1 masterclass/ 6 ședințe + bonus 2 spectacole CNDB cu preţ redus;
• 500 lei/ 2 masterclass-uri/ 12 ședințe + bonus 4 spectacole CNDB cu preț redus;
• 750 lei/ 3 masterclass-uri/ 18 ședințe + bonus 6 spectacole CNDB cu preț redus;
• 1400 lei/ 6 masterclass-uri/ 36 ședințe + bonus 10 spectacole CNDB gratuite.

Înscrierile se fac cu cel puţin 3 zile înainte de începerea masterclass-lui la adresa sau şi se consideră valide după achitarea taxei.

Taxa de participare se achită online pe www.kompostor.ro sau în ziua de începere a modulului la Centrul Naţional al Dansului Bucureşti, Sala Stere Popescu.

Sari la conținut