fbpx

Corpul inteligent / Corpul sensibil

Cu Simona Deaconescu
  • Masterclass

Joi, 27 martie 2014, 17:00 – 19:00

Info

Masterclass-ul Corpul inteligent / Corpul sensibil abordează dansul ca pe o formă de exprimare senzorială și creativă, căutând să ofere o înțelegere a mecanismelor organice care pun corpul în mișcare.
Pentru a descoperi o expresivitate corporală vie și bine articulată, vom alterna progresiv exerciții și coregrafii organice, prin care punem în funcțiune un corp inteligent, senzorial și creativ. Prin improvizații, ne vom concentra asupra conștientizării spațiului în care dansăm, a relației noastre cu ceilalți participanți și a modalităților prin care putem elibera corpul din tiparele în care este obișnuit să acționeze.

Masterclass-ul se adresează tuturor iubitorilor de dans cu cunoștințe de bază în domeniul artelor performative: dansatori, actori, elevi ai liceelor vocaționale sau neprofesioniști care au mai participat la cel puțin un curs de dans contemporan.

Simona Deaconescu este coregraf și director artistic al companiei Tangaj Dance. Este licențiată și deține un master în Coregrafie, la UNATC București și este licențiată în Regie de Film și TV în cadrul Universității Media București.
Printre proiectele sale coregrafice se numără: Time Quartet, Alice în ţara minciunilor și live concert-ul Undeva. Cândva. Primul ei spectacol independent Camera 0001 | Fabrica de Vise, va fi prezentat pe 27 martie la Teatrul Maghiar de Stat Cluj.

Alături de colegul ei Vlad Merariu, Simona susține unele dintre cele mai populare cursuri de dans pentru amatori în București, care se bucură de o prezență de peste 2000 de persoane în 3 ani de activitate.

Începutul anului 2014 îi aduce două noi oportunități Simonei, care obține o bursă danceWeb în cadrul festivalului ImPulsTanz Viena, este invitată să prezinte spectacolul Camera 0001 | Fabrica de vise în cadrul Downtown Dance Festival, la New York și să coregrafieze o nouă piesă pentru o co-producție cu compania americană Battery Dance.

Taxă de participare – 20 de lei

Înscrieri și informații:

Sari la conținut