fbpx

Making of Un loc în timp/Omnia

  • Documentar
  • În cadrul Dance me to the End of… – exerciții, distanțe, apropieri
Afis Un loc în timp / Omnia

Info

În luna noiembrie CNDB prezintă online 9 producții video care acompaniază spectacolele rezultate din munca ultimului an a primei generații de studenți din Academia de Dans și Performance, create de zece coregrafi invitați în cadrul programului ”Dance me to the End of… (exerciții, distanțe, apropieri)”.

Jan Burkhardt (DE) și Sigal Zouk (ISR), Mădălina Dan, Simona Deaconescu, Farid Fairuz, Eduard Gabia, Andreea Novac, Manuel Pelmuș, Willy Prager (BG) și Vava Ștefănescu – au fost invitați de CNDB să reviziteze lucrări care i-au consacrat și care, la vremea lor, au scris istorie în dansul contemporan românesc.

Coregrafii au lucrat alături de studenții Academiei de Dans și Performance a CNDB pentru a readuce în scenă vechile lucrări, dar și pentru a propune altele noi. După un an de cursuri și ateliere, echipele formate au trecut printr-un proces intensiv de practică și prezentare de spectacol.

Întregul proces a fost documentat de Bogdana Pascal, artistă video și producătoare TVR. Pe tot parcursul lunii noiembrie, CNDB va difuza aceste producții video prin live-streaming pe Facebook.

Cele nouă producții video surprind ”Dance me to the End of… (exerciții, distanțe, apropieri)” în esența sa: o revizitare a istoriei recente a dansului contemporan românesc, ca exercițiu în formarea noii generații de dansatori și performeri.

Prin interviuri cu artiștii, filmări de la repetiții și fragmente din cele nouă spectacole, documentarele prezentate de CNDB invită la descoperirea eforturilor colective și personale care stau în spatele ”Dance me to the End of… (exerciții, distanțe, apropieri)” – programul prin care o nouă generație de artiști debutează chiar în mijlocul unei pandemii. 

UN LOC ÎN TIMP/OMNIA – de Jan Burkhardt și Sigal Zouk

Straturi de materialitate, straturi de istorie.
Straturi de muzică și straturi de dans.
Straturi de trecut-prezență-viitor.
Dansul ca descoperire, dansul pentru completare…

Filmat în Sala Omnia, filmul invită la o întâlnire cu viitoarea clădire în care CNDB își va desfășura activitatea – prin toate fațetele sale: arhitecturală, politico-istorică, prin status quo-ul actual, prin corpurile contemporane ale dansatorilor, care, asemenea spațiului, stochează informație istorică.

În logica spectacolului, prezența se află la juxtapunerea dintre trecut și viitor. Pornind de la prezență, autorii explorează cele două direcții ale timpului. Straturile corporale ale dansatorilor revelează straturile Sălii, îi reformulează structurile și atmosfera, dar se lasă, la rândul lor, reformulate. 

Un loc în timp/Omnia duce mai departe scenariul imaginat de arhitectul clădirii, cu speranța unui viitor utopic – toate dorințele și preconcepțiile noastre despre Sala Omnia, ca loc al oamenilor și al artei.  

Linkul de abonare la live-stream
Evenimentul de facebook unde veți putea urmări această producție video este disponibil aici.

Conceptul si coregrafia: Jan Burkhardt și Sigal Zouk
Imagine și montaj: Mircea Topoleanu
Scenografie și light design: Theodor-Cristian Niculae
Asistent producție: Adnana Cruceanu
Compoziție muzicală: Thomas Wansing
Producție video: Bogdana Pascal
Grafică: Daniel & Andrew

Cu
Iulia Chindea, Smaranda Găbudeanu, Alina Lupeș, Amelia Motea, Diana Solomon, Filip Stoica

Producția
Centrul Național al Dansului București (CNDB)

Co-finanțat de
Administrația Fondului Cultural Național.
Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Știri

Sari la conținut