fbpx

Making of Pretend we make you happy (again)

  • Documentar
  • În cadrul proiectului Distanțe și reapropieri

30 min.

Info

În 2020 și 2021, coregrafa Andreea Novac a lucrat alături de studenții Academiei de Dans și Performance CNDB pentru a readuce în scenă lucrarea „Pretend we make you happy” , care a avut premiera inițială în 2010.

Revizitarea istoriei recente a dansului contemporan românesc, ca exercițiu în formarea noii generații de dansatori și performeri, a fost documentată de Bogdana Pascal, artistă video și producătoare TVR.

Vă invităm să descoperiți eforturile colective și personale care stau în spatele muncii lor în acest documentar care surprinde interviuri cu artiștii, filmări de la repetiții și fragmente din spectacol.

În procesul de lucru la spectacolul „Pretend we make you happy,” creat în 2010, Andreea Novac se întreba ce tip de mișcare ar trebui să așeze pe scenă pentru a provoca și produce un transfer energetic între interpreți și public.

Ce tip de interactivitate este necesară, cum este ea construită și manevrată din interior spre exterior, ce ne mișcă atunci când privim un spectacol intens, epuizant, vibrant? (Andreea Novac)

În versiunea revizitată în 2021, artista caută energia și plăcerea și pornește de la aceleași principii de compoziție, traduse și multiplicate prin corpurile celor cinci interprete.

Pornind de la cele patru „body genres“ (comedie, dramă, erotica şi horror), genuri care, cel puţin teoretic, creează fiori, excitaţie sau plăcere în corpul celui care trăieşte situaţia ori în al celui care priveşte situaţia, artista caută în continuare modalităţi de a stimula kinestezic spectactorul și construiește având referinţe cinematografice.

Linkul pentru vizionare documentar
Evenimentul de facebook unde veți putea urmări această producție video este disponibil aici.

Conceptul si coregrafia: Andreea Novac
Trainer vocal: Denis Bolborea
Producție video: Bogdana Pascal

Cu
Diana Dragu, Georgia Elza Măciuceanu, Laura Murariu, Iulia Chindea, Alexandra Zavelea/Mădălina Răducanu

Documentar prezentat în cadrul proiectului Distanțe și reapropieri.

Co-finanțat de
Administrația Fondului Cultural Național.
Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Sari la conținut