fbpx

Lonely, lonely

  • Dans & performance

45 min.

©Alina Ușurelu

Info

În „lonely lonely”, Sööt/Zeyringer explorează tensiunea dintre singurătatea dorită și cea nedorită, nevoia de căldură umană și nevoia simultană de intimitate. Folosind umorul sec, ironia subtilă și cutiile de carton, cele două performere creează un dialog ritmic-coregrafic despre a fi în singurătate și a fi împreună, în timp ce de-a lungul unei execuții minimaliste și precise se ivesc momente de surpriză și poezie.

Bio
Tiina Sööt (Estonia) și Dorothea Zeyringer (Austria) colaborează din 2012 în cadrul duo-ului Sööt/Zeyringer, creând lucrări performative la intersecția dintre arte vizuale, dans și teatru.
Lucrările lor au fost prezentate la imagetanz festival – brut din Viena, Sõltumatu Tantsu Lava din Tallinn, transeuropa festival din Hildesheim, Kunstraum Niederösterreich din Viena și Britney – Schauspiel din Köln, printre altele. Performance-ul „lonely lonely” a primit Premiul pentru Arte Performative oferit de Cancelaria Federală a Austriei în 2015 și distincția Young Stoff, în cadrul Fringe Festival din Stockholm, în 2016.

Conceptul: Sööt/Zeyringer
Consultare dramaturgică: Andrea Salzmann, Anat Stainberg
Costumele: Laia Fabre
Scenografia: Sööt/Zeyringer
Light design: Andrea Salzmann
Sunet: Masha Dabelka
Asistent de producție: Anna Spanlang

Cu
Tiina Sööt, Dorothea Zeyringer

Producția
Sööt/Zeyringer, imagetanz/brut Wien & Sõltumatu Tantsu Lava

Susținut de
City of Vienna’s Department of Cultural Affairs, Arts Division and the Culture Division of the Federal Chancellery of Austria, Cultural Endowment of Estonia

Mulțumiri
Tanz*Hotel | Resort 1020 & Bert Gstettner, TURBO

Sari la conținut