fbpx

Less might be more, but sometimes less is just nothing

  • Dans & performance
  • Intrare pe bază de invitație
  • ReDANS 2020, parte din programul “Dance me to the End of…”

60 min.

Info

CNDB continuă seria spectacolelor din cadrul programului Dance me to the End of… cu premiera spectacolului Less might be more, but sometimes less is just nothing, o lucrare semnată de coregraful bulgar Willy Prager și inspirată de formația de disco Zoom, înființată în 1973, în Spania. Artistul a lucrat alături de studenții din Academia de dans și performance CNDB pentru acest proiect aflat la intersecția dintre artă vizuală și cultura dansului disco.

Willy Prager:
„Ca artist, mă interesează procesele de transformare în contextul schimbărilor sociale, politice, economice și culturale. Am elaborat o metodă de lucru bazată pe proceduri de traducere și reformulare a unui material de performance preexistent.

Înainte de COVID-19, dezvoltarea artei contemporane urma principiul modernității – un “less is more”. Restricțiile din ultimile luni, mai puțină comunicare, mai puține întâlniri, mai puțin dans, mai puțină participare, mai puține proteste, mai puțină socializare, mai puține interacțiune, mai puține interpretări, mai puține critici, mai puține demonstrații, mai puțini participanți, mai puțin … fac ca acest spectacol să chestioneze această teză și explorează dacă mai puțin încă este mai mult sau dacă nu este nimic.

Având în vedere prevederile legale privind măsurile de siguranță împotriva CO-VID19, referitoare la numărul maxim de participanți permis în cadrul unui eveniment la CNDB, participarea la spectacol se face doar pe bază de invitație, selecția invitaților fiind rezervată echipei artistice. 

Concept și direcție artistică: Willy Prager
Coregrafia: Willy Prager în colaborare cu interpreții
Muzică: Emilian Gatsov-Elbi
Light design: Alexandros Raptis

Cu
Georgia Elza Măciuceanu, Cătălin Munteanu, Adrian Popița, Mădălina Răducanu, Claudiu Silvianu

Co-finanțat de
Administrația Fondului Cultural Național.
Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Sari la conținut