fbpx

Less might be more, but sometimes less is just nothing

  • Dans & performance

40 min.

Info

Less might be more, but sometimes less is just nothing, este o lucrare semnată de coregraful bulgar Willy Prager și inspirată de formația de disco Zoom, înființată în 1973, în Spania. Artistul a lucrat alături de studenții din Academia de dans și performance CNDB pentru acest proiect aflat la intersecția dintre artă vizuală și cultura dansului disco.

Ca artist, mă interesează procesele de transformare în contextul schimbărilor sociale, politice, economice și culturale. Am elaborat o metodă de lucru bazată pe proceduri de traducere și reformulare a unui material de performance preexistent.

Înainte de COVID-19, dezvoltarea artei contemporane urma principiul modernității – un “less is more”. Restricțiile din ultimile luni, mai puțină comunicare, mai puține întâlniri, mai puțin dans, mai puțină participare, mai puține proteste, mai puțină socializare, mai puține interacțiune, mai puține interpretări, mai puține critici, mai puține demonstrații, mai puțini participanți, mai puțin … fac ca acest spectacol să chestioneze această teză și explorează dacă mai puțin încă este mai mult sau dacă nu este nimic.

Willy Prager (2020)

Conceptul și direcția artistică: Willy Prager
Coregrafia: Willy Prager în colaborare cu interpreții
Asistent coregraf: Carmen Coțofană
Muzică: Emilian Gatsov-Elbi
Light design: Alexandros Raptis

Cu
Diana Dragu, Georgia Elza Măciuceanu, Cătălin Munteanu, Adrian Popița, Claudiu Silvianu

Producția
Centrul Național al Dansului București

Sari la conținut