fbpx

Les dix mots prennent… corps dans la ville

Cu Astrid Toledo, Vincent Hermano
  • Atelier

Marți, 30 mai 2006 – miercuri, 7 iunie 2006

Info

ArtLink organizează atelierul “Les dix mots prennent…corps dans la ville”, al treilea atelier interdisciplinar din seria 4Projects iniţiată în toamna anului trecut. “Les dix mots prennent…corps dans la ville” se adresează tinerilor profesionişti dansatori şi actori şi abordează tema « spaţiul urban ». Această temă se intersectează cu un alt proiect ArtLink, “Caravana celor zece cuvinte”, proiect francofon internaţional. Atelierul este condus de coregrafa de origine braziliană Astrid Toledo şi de actorul francez Vincent Hermano. 

Atelierul se desfăşoară în perioada 30 mai – 7 iunie la Centrul Naţional al Dansului Bucureşti (CNDB).

Pe data de 8 iunie va avea loc prezentarea finală găzduită de CNDB.

Astrid Toledo trăiește și lucrează la Paris.
A urmat cursurile școlii de dans Angel Vianna din Rio de Janeiro și cele ale London Contemporary Dance School. Împreună cu Alexandre Boccanera a creat spectacole de dans și marionete prezentate în principalele festivaluri din Rio de Janeiro. După patru ani de colaborare cu Compania Paola Nestorov și după prezența în Bienala de dans de la Lyon, Terra Latina, Astrid Toledo se stabilește la Paris, unde își continuă cariera de coregrafă și interpretă.
În prezent, Astrid Toledo își pregătește lucrarea de Master coordonată de coregrafa Pina Bausch. Astrid Toledo este deja cunoscută publicului din România prin prezența ei în cadrul festivalului eXplore dance de la București din 2005 cu performance-ul „madalenamagdalenamadeleine où je ne sais pas être”.

Vincent Hermano trăiește și lucrează la Lyon.
Cofondator al companiei de teatru Haut et Court, a participat activ la reușita unui proiect comun. Din 1997 este prezent în toate spectacolele companiei cu peste 350 de reprezentații. În afara companiei, parcursul lui Vincent Hermano este marcat de multiple experiențe teatrale, stagii și spectacole cu alte companii. A colaborat printre alții cu Marion Speck la Alptraumteater din Geneva și a lucrat cu Vadin Youssov si Wladislaw Znorko la Cosmos Kolej din Marsilia.

Cu sprijinul
Serviciul de cooperare și de acțiune culturală al Ambasadei Frantei la București, Institutul Francez București, Théatre des Asphodèles din Lyon

Parteneri
TVR Cultural, 24-Fun, Infinium.

Sari la conținut