fbpx

Lay(ers)

  • Dans & performance

30 min.

©Alina Ușurelu

Info

„Lay(ers) este un spectacol în care vă las să pătrundeți în interiorul meu și să mă vedeți în toată vulnerabilitatea.”
Cristina Lilienfeld

„Lay(ers) este o dezidentificare. Cristina Lilienfeld se dezbracă de straturi succesive de piele, în căutarea eului genuin. Corpul gol al dansatoarei suferă un proces de purificare abrazivă, pielea este spălată, frecată, răzuită cu nisip, pînă la sîngerarea ego-ului. În singurătatea lui, corpul se autoanalizează, simţurile se ascut şi înregistrează, ca un seismograf, fiecare pulsaţie. Lay(ers) este un spectacol despre căutarea de sine, convulsivă, torturantă, care lasă în urmă răni şi gînduri noi, despre pielea care filtrează emoţiile, le catalizează, despre limitele fiinţei, care coincid cu cele ale senzitivităţii. “
Oana Stoica, critic de teatru

Spectacolul a fost construit și prezentat în Luxemburg în cadrul rezidențelor Artistne(s)t în august 2013. A obținut în octombrie 2013 Marele Premiu al competiției ALT CONCURS NAȚIONAL DE COREGRAFIE organizat de Asociația „Secția de Coregrafie”, apoi a avut mai multe reprezentații la Centrul Național al Dansului din București în cadrul stagiunilor 2014-2015 și 2015-2016, iar în iunie 2014 a avut două reprezentații în Festivalul Beyond the Threshold (Seattle International Dance Festival). În iunie 2016 a fost prezentat în patru locații din Europa ca parte a programului Dance Roads (Bordeaux, Torino, Arnhem și Cardiff), iar în  februarie 2018 a fost prezentat la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova.

Cristina Lilienfeld a studiat coregrafia în cadrul UNATC (promoția 2008) și psihologia (promoția 2007) căutând punctul în care cele două discipline se întâlnesc. A studiat tehnici de dans contemporan precum: Contact Improvisation, Axis Syllabus, Feldenkrais, Flying Low Technique precum și diferite tehnici de improvizație dar și tehnici de dezvoltare personală în cadrul formării în psihoterapia experiențialistă. În 2012 a lucrat în cadrul rezidențelor E-motional Bodies and Cities la studio Zona D, pentru proiectul „My invisible Body “ care a avut o prezentare ( work in progress) pe 1 noiembrie alături de dansatoarea Virginia Negru. În prezent lucrează la o serie de performance-uri/instalații în colaborare cu Georgiana Dobre și Ana Costea ( You’ve got to…), Gina Șerbănescu (“There in the I”), Smaranda Gabudeanu (actrița/performer- “Your words on my skin”), Loredana Larionescu (dramaturg – instalația “How it works”).

Conceptul și interpretarea: Cristina Lilienfeld
Light design: Alexandros Raptis

Producția
Centrul de Cultură „George Apostu” Bacău și Centre Choregraphique Trois C-L

Mulțumiri
Bernard Baumgarten, Cosmin Manolescu, Vava Ștefănescu, Mihai  Mihalcea

Mențiuni speciale

Spectacolul conține nuditate

Sari la conținut