Iubitorii de natură

60 min.

Info

Iubitorii de natură – O prelegere/demonstrație despre reprezentarea naturii în cadrul performativ

Inspirată de frumusețea, comedia și istoria dansurilor interpretative despre natură, Allison Peacock reexaminează potențialul dansurilor expresioniste despre natură în Antropocen. Această prelegere/demonstrație va examina chestiuni de responsabilitate socială, ecologism și activism în domeniul peformativ. Ea va urmări acest unghi de abordare, explorând felul în care coregrafia și performance-ul contemporane se raportează la “dansurile despre natură” și în care imaterialitatea dansului ar putea avea impact asupra semnificației sale culturale.

Bio
Allison Peacock este o artistă canadiană care activează în domeniile artelor vizuale și dansului. Pentru workshop-ul său, ea se inspiră din variatele sale influențe educative, precum compoziția în timp real, improvizația americană postmodernă, cursurile de balet din școala de anatomie funcțională, dansul jazz, Tehnica Klein, poezia și desenul. În 2014, ea absolvit programul de master SODA din Berlin și are o diplomă în studii vizuale și științe politice de la Universitatea din Toronto și o diplomă de profesor de dans de la School of Toronto Dance Theatre.

Parteneri media
AGERPRES, RFI România, Radio România Cultural, Liternet, Observatorul Cultural, Scena.ro, Dilema Veche, Revista Arta, Revista Arte și Meserii, Revista CARIERE, Revista Atelierul, Veioza Arte, Feeder.ro, Șapte Seri, Orașulm.eu, Onlinegallery, Zelist, Graphic Front.

Sari la conținut