fbpx

Întâlnirile PLAYGROUND

Cu Smaranda Găbudeanu, George Turliu, Selma Dragoș, Asociația PETEC, Oana Tudor, Radu Romaniuc 
  • Atelier

Din 6 martie 2016

Duminica, în intervalul orar 11:00 – 12:30

© Alina Ușurelu

Info

Întâlnirile PLAYGROUND vor avea loc în luna martie în fiecare duminică, sub forma unor ateliere de creație ghidată, în centrul cărora stă corpul în relație cu alte medii și mijloace de expresie: muzică, lumină, culoare, poezie, povești, costume, măști, etc.

Tematicile propuse pentru zilele de duminică sunt:

6 martie –„ Califul Barză ”(pentru copii între 5 și 9 ani)
Oase pneumatice, puf și pene… ce le diferențiaza de noi? Cam cum am arăta dacă am putea să zburăm? Tu ce fel de pasăre ai fi? Luăm ca pretext povestea califului transformat în barză și a prințesei-bufniță pentru a explora posibilitățile aerului și personajele colorate care îl populează. Și cum pentru o oră jumătate o să le știm și limba, ne întoarcem cu informații prețioase asupra a cum se vede pământul și ce facem noi aici, dintr-un punct de vedere mai aerian.

13 martie – „Toate pânzele sus!” (pentru copii între 6 și 12 ani)
Era o vreme când distanțele erau altfel, când călătoriile durau mult și erau pline de primejdii, când corpul nostru era pus în o mie și una de situații, înainte de a ajunge la destinații, pentru care acum petrecem doar puțin timp așezati confortabil… Inspirați de marile expediții geografice și de personajele preferate din cărți și desene animate, plecăm în propria noastră aventură pe mare! Experimentăm ruliul și tangajul, facem noduri marinărești, aflăm pe pielea noastră cât de rotund este Pământul și comunicăm cu civilizații demult apuse.

20 martie – „Primii Oameni” (pentru copii între 5 și 12 ani)
Prin intemediul jocurilor interactive, a improvizației și mișcării, ne imaginăm împreună cum trăiau oamenii cavernelor, unde locuiau ei, cum era viața lor de zi cu zi când puteai oricând să fii atacat de un urs, cum s-au petrecut evenimentele importante cum ar fi descoperirea focului (de mare ajutor când vrei să scapi de un urs). Pe parcurs, ne vom exersa multe abilități folositoare în viața de zi cu zi, ca empatia, deschiderea față de experiențe noi și creativitatea.

27 martie – „Exploratori în Lumea Poveștilor ”(pentru copii între 7 și 12 ani)
Cum ar fi ca, în loc să asculți pur și simplu o poveste, să poți intra cu totul în lumea ei? Să vezi ce s-a întâmplat cu Cenușăreasa, după ce povestea s-a încheiat sau să fii pe ghețarul care a scufundat Titanicul! Să fii chiar tu personaj într-o poveste sau, mai mult, să spui tu povestea în care suntem noi personajele! Jocuri narative, de improvizație și mișcare, menite să diversifice mijloacele de exprimare ale copiilor și să încurajeze gândirea creativă și încrederea de sine.

Duminică: 6, 13 martie
Orele 11.00 – 12.30
Conduse de câte doi dintre urmatorii îndrumători: Smaranda Găbudeanu, George Turliu și Selma Dragoș, în colaborare cu Asociația PETEC.

Duminică: 20, 27 martie
Orele 11.00 – 12.30
Conduse de Oana Tudor și Radu Romaniuc

Prețul unei întâlniri PLAYGROUND este de 35 lei, 50 lei pentru două înscrieri (frați) și se achită pe loc.
Înscrierile se fac pe adresa .
La fiecare întâlnire PLAYGROUND, pot participa maxim 20 de copii.

Sari la conținut