fbpx

Inamicul Poporului

  • Teatru

75 min.

12.12.2015

sâmbătă

19:30

la sala CNDB „Stere Popescu”

Info

Într-un oraș care trăiește exclusiv din turism, un medic descoperă un adevăr care-i polarizează pe toți: apele sunt infestate. După moartea unui băiețel, presa locală, investitorii, consiliul local, proprietarii și primarul încep un război de interese care pulverizează întreaga comunitate. În mijlocul lor rămâne singură, cu jumătate de kilogram de dinamită in mână, Marta, medicul orașului.

”Stai la masă, râzi și mănânci, înconjurat de alții care gândesc ca tine. Oricând ne simțim în siguranță, presupunem că toți ceilalți sunt ca noi. Greșit! Te ridici și o iei pe străzi. Până unde trebuie să mergi ca să îți dai seama că opiniile tale nu mai sunt ”majoritare”? La Catedrala Mântuirii Neamului? La Gara de Nord? În județul Prahova? În Texas? Așa că am venit să vă fac o propunere. Care o să ne salveze pe toți.”

Un text după Henrik Ibsen.

Spectacolul INAMICUL POPORULUI se joacă în afara spațiului care l-a produs (Teatrul Foarte Mic) și care a fost închis și sigilat acum două săptămâni. Multe spectacole actuale și viitoare producții ale TFM au nevoie de o locație nouă și puteți contribui la acest lucru semnând petiția:
http://www.petitieonline.net/petitie/32614145/semneaza

Regia: Ioana Păun
Cu: Ioana Flora, Ilinca Manolache, Dobrin Miki, Mihaela Radescu, Catalina Balalau
Texte: Smaranda Nicolau
Scenografia și muzica live: Cătălin Rulea
Mișcarea scenică: Carmen Coțofană
Investigație: Laura Ștefănuț

Coproducția
Teatrul Mic şi Asociația Română pentru Promovarea Artelor Spectacolului, cu susținerea Ibsen Scholarship, în cadrul proiectului Surorile Heddei. Susținerea femeilor artist din România și Estul Europei (curator – Cristina Modreanu).

Presa

TEATRU. Inamicul poporului. Anarhismul ca acţiune socială / Observatorul cultural /
Iulia Popovici
Link

Trilogia feminină / Dilema Veche/
Oana Stoica
Link

Sari la conținut