In the dark

  • Conferință
  • Intrare liberă

Info

„În acest talk sînt interesat să reflectez asupra a ceea ce ar putea fi descoperit în întuneric, în special luînd în considerare cîteva performance-uri coregrafice recente în care întunericul apare ca un element cheie al unei iluminări fără lumină. Urmînd propuneri teoretice și estetice recente de Fred Moten, Mette Ingvartsen, Jonathan Crary, Tino Sehgal, Manuel Pelmuș, Eszter Salomon, vreau să explorez modul în care întunericul oferă posibilitatea unei experiențe colective în care ‘depersonalizarea’ și ‘speculația’ generează o perspectivă critică ne-iluminată pentru a propune o estetică mai sonoră, departe de sensul impus de prezența luminii.”
André Lepecki

Evenimentul este organizat în cadrul programului E-Motional: rethinking dance, în conexiune cu atelierul Performance and choreographic imagination, susținut de André Lepecki la București în perioada 18-22 mai, cu participarea a peste 20 de artiști, curatori, critici și manageri din dans din România, Letonia, Bulgaria, Israel, Norvegia și Serbia.

Atelierul și conferința susținute de André Lepecki sînt inițiate de Ștefania Ferchedău. E-Motional: rethinking dance este un program creat și condus de Fundația Gabriela Tudor, în colaborare cu Asociația Coregrafilor Profesioniști din Letonia (Riga), Fabrica de Movimentos (Porto), Centrul de Cultură „George Apostu” (Bacău) și Centrul Luxemburghez de Creație – TROIS C-L (Luxemburg).

Cu
André Lepecki

Finanțat de
Administrația Fondului Cultural Național.
Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării

Parteneri
Centrul Național al Dansului București

Cu sprijinul
Programul Cultura al Uniunii Europene, susținut de Trust for Mutual Understanding, adminstrat de Movement Research

Sari la conținut