fbpx

I am just about to

  • Dans & performance

60 min.

©Alina Ușurelu

Info

Cum distingem între spațiul concret al teatrului și realitatea spațiului imaginar? Și cum se poate sta între cele două? Unde e punctul de întâlnire dintre spațiile imaginate și cele reale, cele vizibile?

În practica de studio, m-a interesat să urmăresc ce se întâmplă dacă scurtcircuitez timpul normal de desfășurare a acțiunii și să urmăresc ce fel de timp se instalează în spațiul performativ în acel moment al întreruperii, sau ce tip de spațiu se infiltrează, încărcat de alte repere sau convenții. Ce se întâmplă când imaginația disturbă logica lucrurilor, cursul lor firesc? Așa cum capitalismul contemporan organizează, ce se întâmplă dacă produci o mică fisură într-un sistem foarte bine împământenit, instaurat și recognoscibil, o distorsiune în mecanismul de recunoaștere a lucrurilor?

Spectacolul a fost dezvoltat inițial în cadrul proiectului Black Hyperbox propus de Florin Flueraș și Alina Popa și continuat mai apoi cu susținerea Centrului Național al Dansului București.

Bio
Andreea David este performer și arhitect. Are formare în dans contemporan la Centrul Naţional al Dansului din București. În 2012 e bursieră DanceWEB la Viena și în 2013 la e.x.e.r.e.c.e. CCN Montpellier. Lucrează solo sau în colaborare cu alți artiști și participă în festivaluri precum Explore Dance Festival, Impuls Tanz Viena, Temps d’Images Cluj și LIKE CNDB. În 2014 iniţiază Laboratorul de Practici Comune, un cadru de lucru și experiment care susţine împărtășirea, dezvoltarea și explorarea practicilor coregrafice și performative

Conceptul si coregrafia: Andreea David

Cu
Andreea David

Producția
Centrul National al Dansului Bucuresti (CNDB)

Sari la conținut