fbpx

Here after

  • Proiecție de film
  • În cadrul eXplore Dance Festival

65 min.

Info

Bazat pe spectacolul de dans Puur, care a avut premiera pe 27 mai 2005 în cadrul Singapore Arts Festival.

Here After este o adaptare cinematografică a spectacolului Puur, prezentat la Festivalul de la Avignon în 2005 în minunatul decor de la Carrière de Boulbon. Plutind între ficţiune şi dans, Here After spune povestea unei comunităţi izolate în care un tiran înnebunit de putere comandă un infanticid. În scenele de dans vedem cum personajele îşi retrăiesc amintirile din viitor, ca şi cum emoţiile şi traumele ar fi prinse în amintirea corpurilor lor.

Născut în Belgia în 1963, regizor, coregraf, actor și fotograf, Wim Vandekeybus și-a început cariera în 1985, într-un spectacol al celebrului Jan Fabre, pentru a înființa doi ani mai târziu propria companie, Ultima Vez, care i-a adus ulterior și consacrarea pe scenele internaționale. Prima sa piesa – What the Body Does Not Remember – a avut premiera în 1987 și, deși primită cu scepticism, i-a adus Bessie Award la New York, fiind creditată drept „o confruntare brutală între dans și muzică: peisajul periculos, de confruntare din What the Body Does Not Remember”. De atunci, Wim Vandekeybus a creat aproape 20 de piese cu diverse distribuții internaționale și a realizat aproape tot atâtea filme și producții video. Încă de la început, muzica a reprezentat un stimul important în spectacolele sale. Între colaboratorii săi se numară: Peter Vermeersch, Thierry De Mey, David Byrne, Marc Ribot, Charo Calvo, Eavesdropper și David Eugene Edwards (Wovenhand), care au compus muzica pentru câteva dintre creațiile sale.

Regia, scenariul și coregrafia: Wim Vandekeybus
Imagine 16mm: Patrick Otten
Imagine super 8mm: Lieven Van Baelen
Montaj: Dieter Diependaele
Muzica: David Eugene Edwards, Fausto Romitelli, Josh Martin & Hardi Barnewold
Sound Design: Charo Calvo, Benjamin Dandoy
Univers sonor: Stephan Dunkelman
Dialoguri & text: P.F. Thomese & Ultima Vez

Producția
Asociația 4Culture

Producător asociat
TVR Cultural

Data premierei
2007

Co-finanțat de
ArCuB și Administrația Fondului Cultural Național.
Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Parteneri
Muzeul Național de Artă Contemporană, Teatrul Odeon, Cărturești, Anahata

Parteneri media
România Liberă, ArtActMagazine, Artboom, Modernism, Port.ro, Liternet, Onlinegallery.ro, Veioza arte, artsf, 24-FUN, Radio Guerrilla

Cu sprijinul
Centrul Național al Dansului București (CNDB), Goethe Institut, Ambasada Regatului Țărilor de Jos la București, Forumul Cultural Austriac, K+K Hotels

Presa

OCTOMBRIE ÎNCEPE CU EXPLORE DANCE FESTIVAL / ArCuB
Link 1

WHAT NEXT? ÎNCEPE EXPLORE DANCE FESTIVAL / Modernism.ro
Cosmin Năsui
Link 1

EXPLORE DANCE FESTIVAL CONTINUĂ CU… / Modernism.ro
Cosmin Năsui
Link 1

6 spectacole + 1 film în weekend la eXplore dance festival, 2010 / Agenda LiterNet
Link 1

Artiști renumiți, ateliere și filme, la eXplore dance festival / Mediafax
Link 1

Sari la conținut