fbpx

Harta gândurilor > 2008

  • Dans & performance

20 min.

Info

Harta gândurilor – Last Concern about Fitting into the World a fost prezentată în 2005 la Balkan Dance Platform, din Skopje (Macedonia), la Tanzquartier Wien în cadrul proiectului Sampling Bucharest și va fi prezentată în octombrie 2008, la Theater Alte Mälzerei, Regensburg, în cadrul Dokumenta 2007.

Harta gândurilor face mintea să se audă. Scanează creierul și-l pune să se acorde cu sunetele din afara lui, care devin, la un moment dat, surse sonore interioare. Zgomotul tălpilor lui Florin Flueraș pe pietricele provoacă și însoțește rotirile, deplasările în zig-zag, așezarea pe vine și staționările în același punct ale dansatoarei. Dacă n-ați intrat niciodată în cercul auditiv al gândurilor voastre, Maria Baroncea vă provoacă să o faceți.

„Performance de o sensibilitate uluitoare.”

„Maria Baroncea își traversează vulnerabil, prin serpentine de mișcare, punctele de sprijin subiectiv.”
Suplimentul de Cultura

„Maria Baroncea este o dansatoare cu o forță scenică halucinantă care, indiferent că se mișcă sau nu, umple perfect spațiul. Rețineți numele ei pentru că o să mai auziți de el.” 
Șapte seri

„Harta gândurilor este o scanare interioară a minții. Maria Baroncea relaționează circuitele mental-motrice cu zgomotele care le pun în mișcare. Corpul devine o instalație sonorizată care evoluează între planul auditiv și cel mental, ambele într-o perfectă interdependență.”
Mihaela Michailov

Maria Baroncea este absolventa a Liceului de Coregrafie Floria Capsali și a UNATC – secția Coregrafie. A participat la ateliere de dans contemporan cu Milli Bitterli, Mark Tompkins, Nuno Rebelo, Ivan Wolfe, Laura Simi, Damiano Foa, Vera Mantero, Andrew Harwood. A lucrat cu coregrafii Frankfurter Kuche, Mihai Mihalcea, Manuel Pelmuș. Beneficiară a burselor Internationales Tanzfest Berlin Tanz im August și Festivalul Internațional de Dans de la Viena Impulstanz.

Coregrafia și interpretarea: Maria Baroncea
DJ și interpretarea: Florin Flueraș
Textul: Cristina Comanac

Producția
Centrul Național al Dansului București – CNDB

Cu sprijinul
Fundația Pro-Helvetia

Presa

-Harta gandurilor- si -Ready (Modern) Made-, la Centrul National al Dansului / Curentul
Alina Erimia
Link 1

Sari la conținut