fbpx

Gustavia

  • Dans & performance

Info

La baza acestui proiect, o întâlnire: aceea dintre Mathilde Monnier și La Ribot, două femei, două artiste cu parcursuri foarte diferite (una venind din dans, cealaltă din performing arts), dar animate deopotrivă de aceleași preocupări, privind devenirea artei și mai exact, a reprezentării.

Spectacolul ce a rezultat de aici – Gustavia, acest nume feminin, dar mai ales un fals nume de scenă – este un duo coregrafic conceput ca un solo pe două voci, ce se sprijină pe universul burlescului clasic. Tehnici ale răsturnării de situație, ale loviturii și eschivei; consum gratuit al corpului, repetiție, accidente; derive, neliniști, catastrofe și bucurii ale legăturilor artei contemporane cu viața.

Gustavia se înrudește cu cabaretul contemporan, șic și dement și cu spectacolele de variété mondene și retro, dar sfârșește prin a exploda într-o diatribă feroce împotriva clișeelor feminine.

”Un spectacol amuzant, dar de o fragilitate burlescă, un du-te/vino între tragedie și comedie, între plâns și râs.
Midi-Loisir

Coregrafia și interpretarea: Mathilde Monnier și La Ribot
Realizare sonoră: Olivier Renouf
Lumini : Eric Wurtz
Colaborare scenică: Annie Tolleter

Co-producția
Festival Montpellier Danse 2008, Centre Pompidou – Les Spectacles Vivants, Festival d’automne, Théâtre de la ville – Paris, Centre de Développement Chorégraphique – Toulouse, Culturgest Lisbon, La Comédie de Genève, Mercat de les Flors – barcelone, La Ribot – Genève, Centre Chorégraphique National de Montpellier Languedoc-Roussillon

Creație realizată în cadrul Festivalului Montpellier Danse 08.

19.10.2012

vineri

19:00

vineri

19:00

Gustavia

Coregrafia și interpretarea: Mathilde Monnier și La Ribot

Gustavia

20.10.2012

sâmbătă

19:00

sâmbătă

19:00

Gustavia

Coregrafia și interpretarea: Mathilde Monnier și La Ribot

Gustavia
Sari la conținut