fbpx

Gaga Movement

Atelier
Cu Mélanie Sorin

Sâmbătă, 27 ianuarie 2018, 14:00 – 17:30
Duminică, 28 ianuarie 2018, 14:00 – 17:30

© Cătălin Munteanu

Info

„Gaga este un set de cuvinte și fraze inventate, menite să provoace mișcări – de-a dreptul urâte, rafinate și prostești – care împreună constituie o antitehnică, o modalitate de a scăpa de stilurile încercate și testate ale dansului modern și contemporan și de a intra într-o nouă gamă. Nu există o modalitate corectă de a face Gaga, în schimb, dansatorii răspund la reperele verbale la cursurile de improvizație ținute în studiouri fără oglinzi, într-o maniera în care atenția să le fie îndreptată mai degrabă spre experiența corpului decât spre imaginea lui.”-OHAD NAHARIN-

Shift propune pentru perioada 27 ianuarie-28 ianuarie, un atelier de Gaga susținut de către profesoara Melanie Sorin Da Silva la Centrul Național al Dansului București(sala Stere Popescu). Atelierul are două părţi, prima se adresează non-dansatorilor, iar a doua dansatorilor profesioniști.

Cursurile de Gaga pentru non-dansatori sunt deschise pentru persoanele cu vârstă de peste 16 ani, indiferent de cunoştinţele lor în dans sau mişcare. Nu este necesară nicio experienţă anterioară în dans.
Cursurile de Gaga pentru non-dansatori durează o oră şi sunt predate de dansatori care au lucrat îndeaproape cu Ohad Naharin. Profesorii îi ghidează pe participanţi, folosind o serie de instrucţiuni evocatoare născute una din cealaltă. În loc să copieze o anumită mişcare, fiecare participant structurează şi descoperă pentru sine modul în care poate interpreta informaţiile şi îndeplini sarcinile pe care le are la îndemână.

Cursurile de Gaga pentru non-dansatori oferă un cadru creativ participanţilor pentru a se conecta cu corpurile şi imaginaţia lor, pentru a-şi spori gradul de conştientizare fizică, pentru a-şi îmbunătăţi flexibilitatea şi rezistenţă şi pentru a experimenta plăcerea de a se mişca, într-o atmosfera primitoare, de acceptare şi înţelegere.

Participanţii trebuie să poarte haine confortabile şi să fie pregătiţi să danseze desculţi sau în şosete.

Cursurile de Gaga pentru dansatori sunt construite pe aceleaşi principii că şi cele de Gaga pentru non-dansatori, dar folosesc şi vocabularul specific şi abilităţile care fac parte din cunoştinţele unui dansator. Straturile de mişcări familiare din Gaga îi aduc pe dansatori în faţă unor provocări noi, iar în intreaga clasă, profesorii îi determină pe dansatori să viziteze mai multe locuri şi modalităţi de mişcare dincolo de zona lor de confort.
Gaga pentru dansatori îi îndeamnă pe dansatori la o conştientizare aprofundată a senzaţiilor fizice, extinde paleta de opţiuni de mişcare disponibile, sporeşte capacitatea de a-şi modula energia şi de a-şi angaja puterea explozivă şi îmbogăţeşte calitatea mişcărilor cu o gama largă de texturi.

Mélanie Sorin s-a născut în Lisabona, dar originile ei sunt atât franceze cât și portugheze. Pasionată de mișcare, ea este o artistă independentă, dansatoare și profesoară de dans, stabilită în prezent în Berlin. Mélanie a studiat dansul contemporan în Lisabona și Londra unde și-a obținut diploma de licență și masterat lucrând alături de coregrafi cu viziuni diferite asupra stilurilor de mișcare, a corpului și a metodelor de improvizație. De cand Mélanie a facut cunoștiință cu limbajul de mișcare Gaga, activitatea ei coregrafica a fost puternic influențată de acesta. Ea a calatorit in Tel Aviv (Israel) unde s-a pregătit pentru a deveni profesor certificat de Gaga. In prezent, Mélanie susține cursuri și workshopuri de Gaga în Berlin și în numeroase alte orașe europene.

Program Gaga pentru non-dansatori

->27 ianuarie (sâmbătă):
—-14:00-15:15—-Gaga class—-
->28 ianuarie (duminică):
—-14:00-15:15—-Gaga class—-

Contribuție workshop non-dansatori:
Early bird —-150 lei*—-
Preț întreg—-200 lei—–
Preț TOTAL(dansatori+non-dansatori=7h GAGA)——–350 lei—-

Program Gaga pentru dansatori

->27 ianuarie (sâmbătă):
—15:15:16:30—Gaga class—-
—16:30:17:30— Improvisation—-
->28 ianuarie (duminică):
—15:15-16:30—Gaga class—-
—16:30-17:30—Improvisation—-

Contribuție workshop dansatori:
Early bird—–250 lei*—–
Preț întreg—-300 lei**—-
Preț TOTAL(dansatori+non-dansatori=7h GAGA) ——-350 lei—–

Înscrierile se fac pe site-ul platformashift.com/registration, după care veți primi detalii suplimentare pe email-ul dumneavoastră.

*Reducerea se aplică până la data de 24 ianuarie.
**(5 locuri gratuite pentru 5 studenți sau elevi care studiază Artă Coregrafică, pe baza unei scrisori de maxim o pagina unde să descrie de ce le place Gaga/Batsheva/Ohad Naharin, la adresa ).

În timpul cursurilor de Gaga nu se face pauză, vă rugăm încercați să ajungeți la timp.

Organizator
Simona Baciu

Sari la conținut