fbpx

Free Improv Workshop & Jam (sunet şi mişcare)

Atelier
Cu Aldo Aranda

Luni, 12 noiembrie 2018
Marți, 13 noiembrie 2018

Info

Pentru un artist de orice nivel, a fi capabil de improvizație este ca şi cum ar avea aripi. Prin improvizație îți poți descoperi propriul gust estetic, îți poți aprofunda relația unică cu instrumentul/corpul, îți poți dezvolta o conştientizare precisă a sunetului/gestului, a lui Aici şi Acum, precum şi abilități de structurare a unui material. Mai mult de atât, improvizația este de multe ori o practică colectivă în care oamenii trebuie să învețe să Asculte şi să Observe în mod activ, având bucuria experienței de a interacționa unul cu altul în timp real şi de a-şi stimula gândirea creativă.

Muzicienii şi dansatorii interesați de arta contemporană sunt invitați să participe la un workshop intensiv de muzică şi dans, care se va concretiza într-un performance sincretic final.

Luni 12 noiembrie:
10:30 – let’s meet!
11:00-13:00
14:30-16:00

Marți 13 noiembrie:
11:00-13:00
14:30-16:00
18:00 – Performance final (ca. 40 min)

Numit “The Mexican drum-wonder” de renumitul artist şi regizor Jan Fabre, Aldo Aranda (Mexic/Olanda) aduce percuția la un alt nivel de expresie, cu ajutorul unei palete mari de tehnici şi discipline precum teatrul muzical, improvizația, dansul sau tehnologia, revoluționând conceptul de interpretare şi performance. A colaborat cu artişti diverşi precum Placido Domingo, Neeme Jarvi, Jan Fabre, Louis Andriessen, Gabriela Ortiz, Heiner Gobbels, ansamblul Asko-Schoenberg, ansamblul Ictus Ensemble, Filarmonica din Belgia, Orchestra Simfonică din Guanajuato sau Opera de Arte Frumoase din Mexic. Also a concertat în festivaluri prestigioase precum “Festival d’Avignon”, “Edinburgh Fringe Festival”, “Gaudeamus Music Week” sau “Cervantino International Festival” şi a susținut turnee cu compania de teatru “Troubleyn” şi cu producția lui Jan Fabre, “History of Tears”. Ca solist, a interpretat în primă audiție absolută mai mult de 30 de lucrări din toată lumea. Este absolvent de percuție contemporană, sonologie şi compoziție al Conservatorului Regal din Haga. Aldo este directorul artistic al companiei “The Modern Troubadours” cu care produce spectacole care combină muzică, teatru, dans şi poveşti.
https://aldoaranda.weebly.com

Taxă de participare: 80 lei
Înscrieri până în data de 8 noiembrie la adresa , însoțite de o mică biografie.

Organizat de
CIMRO – Centrul de Informare Muzicală din România al UNMB

Partener
CNDB – Centrul Național al Dansului Bucureşti

Coordonator workshop
lect.univ. Diana Rotaru

Sari la conținut